top of page

Vlozo Summer Event

Op dinsdag 18 juni 2024 organiseerde Vlozo haar jaarlijkse Summer Event voor leden en partners. Het programma begon met een inspirerende keynote van Marijke Dheedene, directeur van de Vlaamse Ouderenraad, over de campagneresultaten van ‘Bepaal je verhaal’. De campagne zet in opdat ouderen hun stem laten horen. Vlozo ondersteunt dit samen met andere ideeën die bijdragen aan een onderbouwde visie op de toekomst van ouderenzorg. Daarna deelde Teun Toebes, verpleegkundige en humanitair activist, zijn ervaringen met wonen in woonzorgcentra voor mensen met dementie wereldwijd. We moeten als maatschappij iedereen als ‘mens’ blijven zien. Het viel op dat beide keynote sprekers het hadden over het belang van ‘connectie’. Connectie is van cruciaal belang binnen de zorg. Willen we focussen op ‘collectieve veiligheid’ of willen we focussen op ‘individuele vrijheid’? Dit zijn belangrijke vragen in de visie waar wij als ouderenzorgsector naartoe willen gaan. 
 

Het evenement werd afgesloten met de uitreiking van de getuigschriften aan de eerste afgestudeerden van de Vlozo – Thomas More Masterclass. De certificaten werden uitgedeeld door Johan Staes en Geert Peeters.
 

We willen Hilde Baekelandt, Renson en NOA Outdoor hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en het beschikbaar stellen van hun prachtige zalen en locatie. Het was een zeer boeiend event. De namiddag eindigde met een heerlijke Ofyr barbecue verzorgd door Fruy.
 

Hieronder vindt u enkele sfeerfoto’s van de presentatie, de uitreiking van de getuigschriften en het netwerkevent.

bottom of page