top of page

Masterclass

16 masterclasses voor directeurs en high potentials, ingericht door Vlozo en Thomas More Hogeschool gespreid over 4 opleidingsdagen en een terugkomdag.
 

4 centrale topics die handelen over: financiering en organisatie van onze gezondheidszorg, excellente woonzorgorganisaties, leiderschap en het aanbieden van persoonsgerichte warme kwaliteitsvolle zorg.

Masterclasses
 

Vlozo en Thomas More Hogeschool bieden verschillende masterclasses aan voor directeurs en high potentials in de ouderenzorg. Dit erkend opleidingsaanbod is erop gericht zorgprofessionals kennis, vaardigheden en inzichten bij te brengen zodat ze klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.
 

De masterclasses bevorderen de kennis over het zorglandschap, leiderschap, innovatie en het streven naar uitmuntendheid. Ze richten zich op praktische toepassing en tastbare resultaten, met nadruk op levenslang leren en het benutten van het volledige potentieel van uw zorgprofessionals.
 

U wil investeren in de groei van uzelf en uw  zorgprofessionals, de zorgkwaliteit verbeteren en een aantrekkelijke werkgever in de zorgsector zijn, dan bieden onze masterclasses de ideale mix. Ontdek hoe onze programma’s u en uw zorgvoorziening kunnen versterken en uw team kunnen helpen excelleren op het hoogste niveau van de ouderenzorg.
 

Aanbod
 

  • Vier opleidingsdagen en een terugkeermoment. 16 masterclasses. 6 professoren. 5 experten.

  • Voor directeurs, high potentials, directie-functies en bestuurders

  • Maximum 20 deelnemers.

  • Het EFQM-kwaliteitsmodel dient als leidraad voor de masterclasses die gegroepeerd worden rond vier centrale topics.
     

Alle deelnemers krijgen na het volgen van een masterclass een getuigschrift van de Thomas More Hogeschool zodat deze ook meetelt voor de verplichte opleidingsuren of het behalen van een functiecomplement.

Opleidingsdag 1: 27 februari 2024
 

De organisatie van onze gezondheidszorg is bijzonder complex. Wie is nu bevoegd voor wat en hoeveel geld gaat er jaarlijks naar onze gezondheidszorg. Op het einde van de dag hebt u een beter zicht op de organisatie van onze gezondheidszorg, de financieringsstromen en welke opportuniteiten de toekomst ons brengt.
 

Drie masterclasses door professoren Dominique Verté, Anja Declercq en Daan Aeyels.
 

  • Professor dr. em.  Dominique Verté is het gezicht van de opleiding gerontologie aan de VUB. Dominique heeft voor verschillende Vlaamse en Brusselse overheden gewerkt en is zo een van de architecten van het huidige gezondheidszorgbeleid.

  • Professor dr. Anja Declercq is verbonden aan de KULeuven en directeur van LUCAS waar ze onderzoek doet naar ouderen. U kent Anja ongetwijfeld als trekker van het interRAI en BelRAI-verhaal.

  • Dr. Daan Aeyels is als gastprofessor verbonden aan de Universiteit Hasselt waar hij de gezondheidszorg kritisch fileert voor zijn studenten. In deze masterclass blijkt Daan vooruit op de toekomst van ons gezondheidszorgsysteem en de rol die ouderenzorg daarin opneemt.

2.png

Opleidingsdag 2 : 26 maart 2024
 

Ondernemerschap in zorg is essentieel wanneer de sector de uitdagingen die de vergrijzing met zich meebrengt, wil aanpakken. De tijd dat woonzorgcentra en assistentiewoningen als vanzelfsprekend konden bestaan, ligt al een tijd achter ons. In deze masterclass leggen we de nadruk op hoe verschillende woonzorgvoorzieningen vandaag gefinancierd worden, geven we u handvaten om met nieuwe kwaliteitskaders te denken en inzichten over hoe ouderen zich als consument gedragen.
 

Vier masterclasses door professoren Jeroen Trybou, Simon Malfait, Nico Heuvinck en de heer Geert Van Hijfte
 

  • Professor dr. Jeroen Trybou doceert gezondheidseconomie aan de Universiteit Gent. In deze masterclass zal Jeroen het hebben over de financiering van verschillende woonzorgvormen en hoe zorgorganisatie een gezond financieel beheer 

  • Professor dr. Simon Malfait heeft een achtergrond in de verpleegkunde en de gezondheidszorg. Hij heeft diverse management- en leiderschapsfuncties bekleed en doctoreerde in 2018 op patiëntenparticipatie en verpleegkundige zorg. Simon doceert over zorgondernemerschap in verschillende opleidingen.

  • Professor dr. Nico Heuvinck is docent marketing aan de IÉSEG School of Management in Frankrijk. Nico’s onderzoek spitst zich toe op (irrationeel) consumentengedrag van jong en oud.

  • Geert Van Hijfte weet als bezieler van de succesrijke ‘Dag van de Zorg’ als geen andere hoe belangrijk communicatie is voor zorgorganisaties. Hij kent de communicatiewereld als geen andere en deelt zijn inzichten met ons in deze masterclass.

Opleidingsdag 3 : 25 april 2024
 

Woonzorgvoorzieningen hebben nood aan sterke leiders. Het zijn niet de makkelijkste tijden om directeur of verantwoordelijke te zijn van één of meerdere woonzorgvoorzieningen. Ieder kijkt naar de directeur om de problemen op te lossen. Het is een grote valkuil om voortdurend met het operationele bezig te zijn, terwijl het meer dan ooit noodzakelijk is om de adelaarspositie in te nemen en na te denken over onze eigen impact. Tijdens deze masterclass worden inzichten en theoretische kaders aangereikt waarbij we onmiddellijk de vertaalslag maken naar de praktijk.
 

Doorheen deze masterclass staan we stil bij volgende vragen:
 

  • Hoe krijgen we medewerkers mee in ons verhaal en krijgen we de neuzen in dezelfde richting? Hoe bereiken we ons doel?

  • Waarom is ‘moed’ de ruggengraat van leiderschap?

  • Hoe houden we het vuur erin bij de medewerkers?

  • Welke formules werken om de retentie hoog te houden?
     

Deze twee masterclasses wordt gegeven door Mieke Vandorpe en Ruben Degraeve.
 

  • Mieke Vandorpe is een gedreven professional met een achtergrond in de psychologie die de zorgsector van binnen en buiten kent. Mieke stond zelf ook jarenlang als directeur aan het hoofd van verschillende zorgorganisatie. Zij staat vandaag als coach in het werkveld en begeleidt directeurs om een beter versie van hunzelf te worden.

  • Ruben Degraeve is een gezondheidsspecialist die zich vastbijt in de problematiek van absenteïsme, kortverzuim en langdurige afwezigheid op de werkvloer. Hij maakt u wegwijs in hoe u de retentie vergroot bij gemotiveerde medewerkers. Ruben biedt enkele praktische concepten en handvaten die toepasbaar zijn in uw zorgonderneming.

Opleidingsdag 4 : 15 mei 2024
 

Kwaliteitsvolle warme zorg stelt de mens centraal. Op het einde van deze masterclass hebben jullie voldoende bagage om in jullie zorgorganisaties te werken aan een warme organisatie- en communicatiecultuur waar moeilijke thema’s ook bespreekbaar worden. Jullie worden vertrouwd met de principes van persoonsgerichte zorg. Krijgen inzichten en toepasbare handvaten aangereikt in een gepaste zorghouding, de kracht van interprofessioneel samenwerken, levenseindezorg, seksualiteit, intimiteit en samenwerken met de buurt.
 

Deze twee masterclasses staat onder leiding van Els Messelis en Tine De Vlieger.
 

  • Els Messelis is gerontoloog en (co)auteur van 14 boeken en diverse (wetenschappelijke) artikels rond ouder worden. Haar expertisedomeinen zijn o.m. seksualiteit en intimiteit op latere leeftijd, seksualiteitsbeleid en ouderenmis(be)handeling.

  • Tine De Vlieger brengt vele competenties samen. Zij is verpleegkundige van opleiding, verdiepte zich in medisch-sociale wetenschappen, is geaggregeerde. Eén van haar expertisedomeinen is ouderenzorg. Ze coacht zorgorganisaties en is gastdocent in verschillende zorgopleidingen.

 

 

Wil je graag meer weten over onze Masterclass opleidingsdagen?

Ontdek het programma en de beschikbare subsidies tijdens het webinar op donderdag 11/01/2024 of maandag 15/01/2024 om 14u00.
 

Klik hier om deel te nemen aan het webinar

1.png

Locatie en dagindeling

Locatie: Thomas More - Campus De Vest. Adres: Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen. 

De campus is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Als u met de wagen komt raden wij u parking ‘De Vest’ aan, 5 euro voor een volledige dag.

 

Campus De Vest wordt volop omgebouwd tot de centrale campus van Thomas More in Mechelen. De Mechelse Vesten werden heringericht met eenrichtingsverkeer voor auto’s.
 

Kom je met de wagen? Ontdek op deze routeplanner de handigste manier om de campus te bereiken.
 

Deelnemers worden onthaald met koffie en vers gebak vanaf 8u30. Een opleidingsdag bestaat uit 4 masterclasses met daartussen breaks en een lunch die aangeboden wordt. De opleidingsdag eindigt om 16u30.
Klik hier voor een overzicht van de dagindeling.

Prijs
 

Vlozo-leden

1 Opleidingsdag + terugkomdag                                 425 euro pp (inclusief btw)
 

4 Opleidingsdagen (Vroegboekkorting 25%)               1.275 euro pp (inclusief btw)
 

Niet-leden 

1 Opleidingsdag + terugkomdag                                  550 euro pp (inclusief btw)
 

4 Opleidingsdagen (Vroegboekkorting 25%)               1.650 euro pp (inclusief btw)

 

De opleiding is vrijgesteld van btw. Inbegrepen in de prijs zijn het cursusmateriaal, het opleidingsattest van Thomas More, de lunch en drie koffiebreaks met versnaperingen.
 

Volgt u de hele masterclass-opleiding? Dan krijgt u 25% korting en betaalt u slechts 1.275 euro voor 16 masterclasses als u voor 15 januari inschrijft. Niet-leden betalen dan 1.650 euro.

 

3.png
bottom of page