top of page

Beweegbank 


De kracht van beweging

Bij Vlozo geloven we sterk in de kracht van beweging. Elke beweging is een stap naar een gezonder en gelukkiger leven. Bewegen blijven stimuleren, vooral bij ouderen, is essentieel binnen (val)preventie. Vallen bij ouderen brengt ernstige risico's met zich mee, waaronder breuken, hoofdletsel en heupfracturen, die langdurige ziekenhuisopnames en revalidatie kunnen veroorzaken, en zelfs permanente invaliditeit tot gevolg kunnen hebben. Deze incidenten hebben niet alleen een aanzienlijke impact op de gezondheid van ouderen, maar ook op hun kwaliteit van leven, omdat ze het zelfvertrouwen aantasten en angst voor verdere vallen kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot sociale isolatie en verlies van onafhankelijkheid.

6.jpg

Het risico op vallen neemt toe met de leeftijd als gevolg van verschillende factoren, waaronder afname van spierkracht en -massa, verminderde balans en stabiliteit, gezichtsverlies en het gebruik van medicijnen die duizeligheid kunnen veroorzaken. Gelukkig zijn veel vallen bij ouderen te voorkomen door het regelmatig bewegen en door de spierkracht en balans te verbeteren.

IPitup – uw partner voor bewegen

De IPitup-beweegbank is een meerpersoons zitbank met meervoudige beweegfuncties. Het is een innovatief en compact alles-in-één toestel dat een unieke waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt.
 

De aangeboden oefeningen kunnen ingedeeld worden in vijf groepen: duwen, trekken, rompstabiliteit, eenbenige of tweebenige oefeningen. Je voert ze uit op en rond een beweegbank.
 

De IPitup-beweegbank is niet zomaar een stukje fitnessapparatuur; het is een sleutel tot het bevorderen van welzijn en het verbeteren van de levenskwaliteit voor senioren. Met IPitup wordt bewegen een plezierige en toegankelijke ervaring, waardoor ouderen de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging kunnen omarmen zonder zich overweldigd te voelen.

“Bewegen levert tal van gezondheidsvoordelen op. Kracht- en stabilisatieoefeningen zijn de beste manier om aan valpreventie te doen.”

Ondersteuning door coaching en app

Interesse om gecertificeerd IPitup-trainer of ambassadeur te worden? Een IPitup-trainer begeleidt, coacht, motiveert en zorgt voor ‘empowerment’ op individueel en groepsniveau door het creëren van een ‘can do’-omgeving, met aandacht voor correct bewegen en succesbeleving. Bij elke beweegbank horen gratis opleidingen tot IPitup-trainer. Zo maak je kennis met het hele spectrum van principes en theorieën waarop het IPitup-beweegproject is gebaseerd en leer je hoe je succesvol initiaties, groepslessen, bootcamps en activiteiten opstart en opvolgt.

IPITUP Screengrabs-5.jpg

IPitup heeft als voornaamste doel de drempel tot fysieke activiteit te verlagen. En dat geldt voor iedereen, ook voor buren, bezoekers en familie van uw residenten. Motiveer en stimuleer hen om te bewegen via de bijhorende gratis IPitup-beweegapp die ontwikkeld is als virtuele coach en motivator. Iedereen die wil bewegen kan er mee aan de slag, ongeacht zijn of haar niveau.

Prijzen

Prijsrange Beweegbanken VLOZO-korting (prijzen excl. BTW)

Small Plus: vanaf 3158 euro, met VLOZO-korting vanaf 2842 euro

Beweegbank Small Plus.jpg

Medium Plus: vanaf 6579 euro, nu vanaf 5921 euro

Beweegbank Medium Plus.jpg

Large Plus: vanaf 9484 euro, nu vanaf 8536 euro

Beweegbank Large Plus.jpg

Winactie Vlozo-IPitup Tryout (beëindigt mei 2024)

Vlozo-leden krijgen 10% korting bij aankoop van alle beweegbank-modellen. Het enige dat u moet doen is vermelden dat u lid bent van Vlozo en dat u dankzij ons in contact bent gekomen met de beweegbank.

Benieuwd naar wat je allemaal kan met de beweegbank?

Doe mee en WIN een mobiele beweegbank Large Plus voor 3 maanden. Wij staan in voor het heen & terug transport van de mobiele beweegbank naar uw zorgvoorziening.

Daarbovenop krijgt je kine- en reactiveringsteam een gratis opleiding tot beweegtrainer. Zo maakt je team kennis met het hele spectrum van principes en theorieën waarop het IPitup-beweegproject is gebaseerd en leer je hoe je succesvol initiaties, groepslessen en activiteiten opstart en opvolgt.

Hoe kan uw zorgvoorziening’ deelnemen?
Heel simpel! Post een leuke foto met uw bewoners die een fysieke activiteit doen op een van uw sociale mediakanalen (Facebook en/of LinkedIn). Gebruik daarbij de hashtag #IPitupVlozoTryout én tag daarbij Vlozo en IPitup in uw post.

Alle deelnemende social media posts met de hashtag en de twee tags - worden bijgehouden en maken kans. Deadline tot deelname is tot en met maandag 22 april 2024 middernacht.

U kunt in beweging zijn bij de kiné op de fiets, samen in groep aan stoelyoga doen, gezellig op wandel zijn of dansen op de PlayStation - het maakt ons niet uit, als u maar in beweging blijft! 😉

De twee winnaars van de IPitup-actie worden bekend gemaakt via een trekking tijdens de week van de valpreventie. De onschuldige hand is die van niemand minder dan die van Vlaams zorgambassadrice Candice De Windt!​


De winnaars zijn bekend:
De twee winnaars zijn: woonzorgcentrum Ravelijn uit Zoutleeuw (beweegbank in mei-juni-juli 2024) en woonzorgcentrum Villa Batavia uit Grimbergen (beweegbank in augustus-september-oktober 2024). Van harte proficiat!​

De eerste Vlozo-IPitup-Tryout beweegbank is geïnstalleerd in de tuin van de winnende zorgonderneming: woonzorgcentrum Ravelijn uit Zoutleeuw. We zijn ontzettend blij om te zien dat de kinesitherapeuten en bewoners hun beweegbank in gebruik hebben genomen. Wij wensen hen veel beweegplezier en vooral ook mooi weer. We hopen dat deze actie jullie aanzet om te bewegen en vooral dagelijks te blijven bewegen.  #Iedereenbeweegt​

Contact

Heb je interesse in een demo of workshop met een mobiele beweegbank op jouw evenement, opendeurdag of teambuilding?

 

Vul deze infofiche in en wij nemen spoedig contact met u op.  

Of mail naar info@ipitup.be met de informatie dat u ons hebt gevonden via de Vlozo website, zodat u kunt genieten van 10% korting bij aankoop van uw eigen beweegbank.

Logo IPitup.png
bottom of page