top of page
Search

Webinar rond medicatieveiligheid op 15/12/2022

Updated: Dec 15, 2022

Vanuit ons engagement om de zorgkwaliteit van bewoners en patiënten te kunnen blijven verbeteren organiseren Vlozo en Probis een webinar rond medicatiebeleid.
Medicatiebeleid in Vlaamse woonzorgcentra – hoe doen we beter?

Webinar op donderdag 15/12/2022 van 14:00-15:00


Bewoners nemen vaak meerdere geneesmiddelen gedurende een lange periode. Het medicatieproces wordt meestal overgenomen door het woonzorgcentrum dat een aangepast medicatiebeleid moet uitwerken. Maar bij alle processen zijn er risico’s aanwezig en kunnen fouten optreden met soms ernstige gevolgen.


Tijdens dit webinar gaan we dieper in op het topic met expert Sven Devisscher (Senior Advisor bij Probis) en geven we inzicht in enkele 'best practices' met concrete tips die u kunnen helpen om uw medicatieproces af te stemmen op de Vlaamse regelgeving.


Om de kans op fouten te minimaliseren en misbruik te voorkomen, is een veilig medicatiebeleid nodig. Vlozo ziet dan ook een evolutie binnen de woonzorgcentra van gesloten medicatiewagens naar medicatiewagens met geïntegreerde IT-oplossingen en koppeling met het elektronisch medisch dossier.


De Belgische fabrikant Belintra is de absolute referentie op het gebied van veilige en slimme medicatiewagens en Sterimed is exclusief distributeur van dit gamma voor de Vlaamse woonzorgcentra. Indien jullie benieuwd zijn welke oplossing binnen uw organisatie past, dan kan u bij Sterimed een kosteloze demo-wagen aanvragen.


Presentatie

Inleiding door Johan Staes, Gedelegeerd Bestuurder Vlozo

Presentatie door Sven Devisscher, Senior Adviseur Probis


U kunt het webinar herbekijken via de video hieronder.

 

Gedelegeerd bestuurder Johan Staes trok een half jaar geleden al aan de alarmbel


"Makkelijke wederzijdse toegang tot de verschillende medische dossiers is cruciaal om de zorgkwaliteit van bewoners en patiënten te kunnen blijven verbeteren en opvolgen. Toegang hebben tot de meest recente en juiste informatie kan een wezenlijk positief verschil maken in de levenskwaliteit van duizenden bewoners van woonzorgcentra." Waar wachten we nog op?Lees het volledige opiniestuk hier:

133 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page