top of page
Search

Meer dan 60.000 Vlaams zorgverleners krijgen extra premie

Updated: Jan 3, 2023


Zo'n 60.000 zorgverleners zullen een extra zorgpremie krijgen van 445 euro. Dat hebben de sociale partners afgesproken in het kader van een loonakkoord voor de zorgsector. De premie wordt ten laatste eind januari 2023 uitbetaald. Mensen die aan de slag zijn in de publieke sector, zoals bijvoorbeeld een woonzorgcentrum van het OCMW, zullen de premie niet krijgen.


De sociale partners van de private sectoren (paritair comité 330) van woonzorgcentra, dagverzorgingscentra, … zijn overeengekomen om de resterende middelen van 2022 uit het sociale akkoord toe te kennen aan de personeelsleden van deze sectoren, onder de vorm van een éénmalige premie, een “VIA 6 toeslag 2022”. Het gaat om een premie van 445 euro bruto voor wie voltijds werkt (600 euro inclusief werkgeversbijdragen). Voor wie niet voltijds werkt, wordt de premie verrekend pro rata de contractuele arbeidsduur. Deze premie wordt ten laatste eind januari 2023 uitbetaald.


“De sociale partners van de geregionaliseerde private sectoren hebben een akkoord gevonden om resterende middelen van 2022 van het sociaal akkoord onder de vorm van een éénmalige premie aan de personeelsleden te geven. Ik vind het belangrijk dat deze resterende koopkrachtmiddelen effectief ten goede komen van de personeelsleden. Een meer dan verdiend eindejaarscadeau na een uitdagend jaar.” zegt Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid Hilde Crevits

Het gaat concreet over personeelsleden van de private woonzorgcentra, de rust- en verzorgingstehuizen, de dagverzorgingscentra, de assistentiewoningen, de centra voor kortverblijf voor bejaarden; de categorale ziekenhuizen, de psychiatrische verzorgingstehuizen, de initiatieven van beschut wonen, de revalidatiecentra, de multidisciplinaire begeleidingsequipes en netwerken palliatieve zorgen.

"Vlozo is heel blij met deze extra zorgpremie. Het is een krachtig signaal van waardering voor onze medewerkers in de residentiële ouderenzorg. Personeelsschaarste en krapte op de arbeidsmarkt blijft een bekommering. We zijn een zeer arbeidsintensieve sector waar de werkdruk hoog blijft. Deze premie is een blijk van erkenning en waardering voor alle zorgmedewerkers die dagelijks het beste van zichzelf geven.” zegt CEO Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo)

Deze premie geldt niet voor de publieke voorzieningen, het VIA-6 akkoord heeft voor deze personeelsleden andere koopkrachtmaatregelen vastgelegd.


410 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page