top of page
Search

Kerstbezoek in WZC: Aan te raden om zelftest te gebruiken voor je op bezoek gaat

Updated: Jan 5, 2023

Ondanks het feit dat de coronacijfers in de woonzorgcentra gestabiliseerd zijn willen we iedereen aanmoedigen zeer voorzichtig te blijven bij het bezoeken of het ontmoeten van bewoners van woonzorgcentra.Met de feestdagen voor de deur en de onbekende impact van de nieuwe omicron variant, willen we iedereen adviseren de basis hygiënemaatregelen goed te respecteren en aanraden een zelftest af te nemen alvorens de voorziening te betreden.


Test jezelf, ook al voel je je perfect normaal. “Eerst een testje, dan een feestje” moet volgens Van Gucht het motto worden. Hij heeft het daarbij over de zelftest. Wie ziek is, blijft sowieso beter thuis.


Johan Staes, gedelegeerd bestuurder van Vlozo, treedt Van Gucht bij. Zeker wanneer je familie in een rusthuis bezoekt, roept hij op om voorzorgsmaatregelen te nemen.


“Dankzij de boosterprik zijn de cijfers in de woonzorgcentra momenteel stabiel, maar we weten niet wat de impact van de omikronvariant op onze bewoners – vaak kwetsbaarder door onderliggende gezondheidsproblemen – zal zijn.” vertelt Johan Staes, gedelegeerd bestuurder van Vlozo

Meer weten?

Klik hier voor het interview op Radio1 (Publicatie op 17/12/2021)

Klik hier voor het artikel op VRT NWS (Publicatie 17/12/2021)

724 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page