top of page
Search

Zorgonderneming van de week: WZC Ter Linden uit Herzele

Updated: Jan 10, 2023U bent?

Mijn naam is Liesbeth Vlaeminck. Ik ben bijna twee jaar directeur van WZC Ter Linden in Herzele. Het woonzorgcentrum maakt deel uit van Cura-Care.


Hoe voelt u zich vandaag en waarom?

Ik voel me super en dat heeft voornamelijk te maken met de zeer mooie uitdagingen die me als leidinggevende te wachten staan.Waarom werkt u in de ouderenzorg?

Ik heb altijd een passie gevoeld voor het geriatrisch domein.


Omschrijf uw woonzorgvoorziening.

WZC Ter Linden is een voorziening die steeds in beweging is. Wij creëren een innovatieve omgeving die in volle expansie is. De toekomst oogt mooi op dat vlak.


Is uw woonzorgvoorziening een afgesloten eiland of een wezenlijk onderdeel van de buurt?

We proberen een onderdeel te zijn van de buurt waarbij communicatie en samenwerking met andere verenigingen en bewoners uit de streek belangrijk zijn. Er is ook contact met de ziekenhuizen, een intense samenwerking met de vrijwilligers en we hebben een krantje met weetjes van onze voorziening en belangrijke nieuwtjes uit de streek.

Wat is het favoriete gerecht van de bewoners?

Dat zijn de frietjes op woensdag.

Wat is de favoriete activiteit / animatie van de bewoners?

Als er iemand jarig is wordt deze bewoner echt letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Het vieren van de jarigen is steeds een hoogtepunt van en voor onze bewoners.


Hoe maakt uw woonzorgvoorziening het positieve verschil qua zorg / ondersteuning naar de bewoners toe?

Het positieve verschil proberen we door 4 verschillende elementen tot stand te brengen: Door monitoring door bijvoorbeeld het 'Watcherr' systeem in te schakelen. Watcherr is een draagbaar systeem om de gezondheid van onze bewoners te monitoren. Dit geeft ons allerlei informatie over hoe het gaat met onze bewoners. Door dit op te volgen kunnen we gezondheidscrisissen opsporen en opvolgen en zo de fysieke gezondheid van de bewoners beter inschatten en hierop inspelen zodat hun comfort beter wordt en ze dus gelukkiger worden, zijn en blijven.


- Onze nieuwbouw. Op dit moment zijn we bezig met grondige verbouwingen om ons WZC klaar te maken voor de toekomst.


- Wat we ook zeer belangrijk vinden is het aantrekken van nieuwe medewerkers die passen binnen het DNA profiel van cura-care. Door de personeelsschaarste is dit geen evidente opdracht maar we slagen er tot nu toe met brio in.


- Door de individuele wensen van de bewoners te respecteren en zeer helder en transparant te communiceren met de familie van de bewoners.


Op welke verwezenlijking binnen uw woonzorgvoorziening bent u het meest trots?

Op de opstart van watcherr en into-care in onze voorziening. Dit zijn echt de paradepaardjes van ons WZC en dit maakt ook dat we de gezondheid van onze bewoners beter kunnen inschatten, hier beter kunnen op inspelen en uiteindelijk wat ruimte maken om echt met de bewoners bezig te zijn.


Ik ben best ook wel trots op de mooie omgeving van het woonzorgcentrum. Steenhuize-Wijnhuize is een klein gehuchtje van Herzele. Hier is het ontzettend rustig en de omgeving is erg groen. Natuur bevordert het welzijn van onze bewoners.


WZC Ter Linden is een voorziening die steeds in beweging is. Wij creëren een innovatieve omgeving die in volle expansie is. De toekomst oogt mooi op dat vlak.

Welke gebeurtenis/ontwikkeling binnen de ouderenzorg maakt u blij? Welke gebeurtenis/ontwikkeling binnen de ouderenzorg maakt u kwaad of triest?

Ik ben enorm blij met de laatste evoluties op financieel gebied in onze sector want door de goedkeuring van IFIC en het VIA-6 akkoord krijgen onze medewerkers eindelijk meer loon naar werken.


Welk idee zou u willen lanceren ter verbetering van de ouderenzorg?

Ik zou enerzijds werk maken van het verschuiven van de personeelsnormering en anderzijds zou ik er voor willen opperen om de relevante opleidingen aantrekkelijker te maken.


Wat zou u graag extra willen doen voor uw medewerkers?

Ik zou mijn medewerkers graag extra ondersteuning en een extra tegemoetkoming in bijscholing willen aanbieden. En een ander ideetje is om het fiscale gunsttarief voor leasefietsen toe te passen in onze sector.


Willy Sommers of The Rolling Stones?

Zonder twijfel: The Rolling Stones.Wij danken de zorgondernemer voor dit interview. Wij vinden het interessant om verhalen en getuigenissen van Vlozo-leden te delen met onze community.

De antwoorden en standpunten van de geïnterviewde zijn persoonlijk. Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over dit interview, kan u via info@vlozo.be contact opnemen.

401 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page