top of page
Search

Zorgonderneming van de week: WZC Hof van Schoten uit Schoten

Updated: Jan 10, 2023
U bent?

Ik ben Sven Cockx, directeur van WZC Hof van Schoten in Schoten dat behoort tot Vivalto Home.


Hoe lang bent u al directeur?

18 jaar waarvan 1 jaar bij Vivalto Home


Hoe voelt u zich vandaag en waarom?

Ik voel een zekere positieve vibe door de verschillende uitdagingen die vandaag de dag in de ouderenzorg op ons afkomen.Waarom werkt u in de ouderenzorg?

Als medisch socioloog was het een evidentie om in de zorg terecht te komen. De hartelijkheid om dag in dag uit met ouderen en hun familie alsook de medewerkers te werken doet de rest.


Hoe lang werkt u al in/voor uw woonzorgvoorziening?

Ik ben hier nu 1 jaar directeur.


Omschrijf uw woonzorgvoorziening?

Het Hof van Schoten is een kleine woonzorgvoorziening van 69 erkende bedden, bestaande uit 2 open afdelingen en één gesloten afdeling. Verder hebben we 16 assistentiewoningen en enkele bedden voor herstelverblijf. Mantelzorgers kunnen hier ook komen inwonen als ze dat willen.

Wij proberen dagelijks zorg op maat aan te bieden en zoveel mogelijk aan individuele behoeften tegemoet te komen zodat de eigen levensstijl van de bewoners kan verdergezet worden.

Is uw woonzorgvoorziening een afgesloten eiland of een wezenlijk onderdeel van de buurt?

Het woonzorgcentrum Hof van Schoten is ingebed in de buurt. Onze brasserie is heel vaak, zeker pre-corona, een ideale ontmoetingsplaats voor bewoners en mensen uit de buurt.


Wat is het favoriete gerecht van de bewoners?

De bewoners kikkeren helemaal op als ze ’s morgens een eitje voorgeschoteld krijgen.


Wat is de favoriete activiteit / animatie van de bewoners?

Dat zijn met zekerheid de feestelijke brunches die we hier organiseren.


Hoe maakt uw woonzorgvoorziening het positieve verschil qua zorg / ondersteuning naar de bewoners toe?

Wij proberen dagelijks zorg op maat aan te bieden en zoveel mogelijk aan individuele behoeften tegemoet te komen zodat de eigen levensstijl van de bewoners kan verdergezet worden. Wonen in een woonzorgcentrum is in die zin niet veel anders dan zelfstandig wonen: de bewoners moeten zich optimaal thuis kunnen voelen.

Op welke verwezenlijking binnen uw woonzorgvoorziening bent u het meest trots?

Het architectonische uitzicht en de ligging van het woonzorgcentrum. Dit complex is echt ingebed in de wijk en omgeven door groen. Dit maakt dat bewoners en hun familieleden zowel makkelijk naar het centrum op uitstap kunnen gaan of evengoed een wandeling kunnen maken in deze prachtige natuurlijke omgeving.


Welke gebeurtenis/ontwikkeling binnen de ouderenzorg maakt u blij? Welke gebeurtenis/ontwikkeling binnen de ouderenzorg maakt u kwaad of triest?

Elke dag tevreden gezichten zien bij bewoners, familie en medewerkers maakt me blij. De huidige covid-epidemie maakt me wel triest.


Welk idee zou u willen lanceren ter verbetering van de ouderenzorg?

Er zijn al heel wat mooie ideeën gelanceerd. De inbedding van een woonzorgcentrum in de buurt vind ik de mooiste aangezien bewoners actief moeten kunnen participeren aan het maatschappelijk leven zodat ze niet vervreemden noch geisoleerd geraken..


Noem één regel/richtlijn die u graag zou willen afschaffen?

Alle regels/richtlijnen hebben wel hun nut.


Wat zou u graag extra willen doen voor uw medewerkers?

Ik zou graag een aangename loungeroom in huis willen voorzien voor de medewerkers zodat ze dat extraatje meer kunnen krijgen tijdens hun voorziene pauzes. De mensen die zorg verstrekken in ons WZC zijn van goudwaarde.


Willy Sommers of The Rolling Stones?

The Rolling Stones zonder twijfel....Wij danken de zorgondernemer voor dit interview. Wij vinden het interessant om verhalen en getuigenissen van Vlozo-leden te delen met onze community.

De antwoorden en standpunten van de geïnterviewde zijn persoonlijk. Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over dit interview, kan u via info@vlozo.be contact opnemen.

261 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page