top of page
Search

Zorgonderneming van de week: WZC De Hoef uit Hulshout

Updated: Jan 9, 2023U bent?

Mijn naam is Kristof Berings. Ik ben een kleine twee jaar directeur van het Orpea WZC De Hoef in Hulshout.


Hoe voelt u zich vandaag en waarom?

Ik voel me goed. Na enkele zeer bewogen maanden merken we dat de bescherming van onze bewoners tegen Covid-19 geoptimaliseerd is. De boosterprik voor bewoners en zorgpersoneel heeft op dat vlak voor een kentering gezorgd. Nu zijn we terug wat gerustgesteld.


Waarom werkt u in de ouderenzorg?

Je krijgt veel waardering van je residenten en hun familie en dat geeft mij persoonlijk veel voldoening. Voorts is deze sector er een die mij enorm aanspreekt door zijn diversiteit en variatie. Het is een sector voortdurend in beweging en brengt een uitgebreid takenpakket met zich mee.


Omschrijf uw woonzorgvoorziening?

Residentie De Hoef is gelegen in het groen en toch op de rand van de dorpskern. Het is omgeven door een oase van groen en rust. De voorziening bestaat dit jaar 3 jaar, het is dus een moderne site. Er heerst een huiselijke maar ook familiale sfeer. De resident heeft er de regie van zijn of haar leven echt in eigen handen.

Is uw woonzorgvoorziening een afgesloten eiland of een wezenlijk onderdeel van de buurt?

Daar wij maximaal inzetten op lokale initiatieven en samenwerkingen zijn wij een onderdeel van de buurt geworden.


Wat is het favoriete gerecht van de bewoners?

Onze bewoners zijn gek op de Belgische klassiekers en zijn zeker blij als er stoofvlees met frietjes op het menu staat.


Wat is de favoriete activiteit / animatie van de bewoners?

We merken dat de bewoners graag bingo spelen en zeer graag aansluiten bij de creatieve activiteiten.

De resident heeft de regie van het leven echt in eigen handen: zij bepalen mee wanneer en hoe hun zorg verloopt

Hoe maakt uw woonzorgvoorziening het positieve verschil qua zorg / ondersteuning naar de bewoners toe?

De resident heeft de regie van het leven echt in eigen handen. Zij bepalen dus mee wanneer en hoe de zorgen verlopen. Tevens trachten wij de aanwezige mobiliteit te behouden, en indien mogelijk zelfs te verbeteren.


Op welke verwezenlijking binnen uw woonzorgvoorziening bent u het meest trots?

Het project voor het najaar 2021 – 2022 is de aanleg en creatie van een ecologische tuin. De tuin zal onderverdeeld worden in een nostalgische tuin, een beleeftuin, een proeftuin, een moestuin en een dierenverblijf. De moestuin wordt een belevings- en ontspanningstuin voor onze bewoners maar ook voor de buren van onze site. Op deze manier willen we het sociale en culturele aspect onderstrepen. Centraal in het ontwerp ligt de alom gekende vijver waar vele buurtbewoners hele mooie herinneringen aan hebben.


We mogen enorm veel leuke anekdotes horen van de inwoners van dit prachtige dorp. Daarom is het voor ons zo belangrijk deze nostalgische plaats eer aan te doen. De herinneringen zijn belangrijk voor onze bewoners maar zeer zeker ook voor het dorp en de inwoners.


Residentie De Hoef heeft voor de aanleg hiervan een samenwerking bekomen met het atheneum van Heist-op-den-berg, en meer bepaald met de afdeling land- en tuinbouw. Met deze samenwerking bieden wij de kans aan de leerlingen om hun opgedane theoretische kennis tijdens de lessen om te zetten in de praktijk. Op die manier dragen we ons steentje bij tot de een gedegen opleiding ter voorbereiding van de vraag op de arbeidsmarkt. Onze bewoners zijn fier om deze opbouw mee te kunnen beleven en vorm geven


Wat zou u graag extra willen doen voor uw medewerkers?

Ze nog meer in de bloemetjes zetten voor hun geleverde prestaties de afgelopen maanden. Ze gaven elke dag het beste van zichzelf om onze residenten kwalitatieve zorgen te bieden. Dikke pluim voor mijn team.


Willy Sommers of The Rolling Stones?

Doe maar Willy Jagger dan, of Mick Sommers. De bewoners houden eerder van de Vlaamse klassiekers terwijl ik wat warmer krijg van de 'rock and roll' jaren 60 en 70. Laat de rock and roll in je hart!Wij danken de zorgondernemer voor dit interview. Wij vinden het interessant om verhalen en getuigenissen van Vlozo-leden te delen met onze community.

De antwoorden en standpunten van de geïnterviewde zijn persoonlijk. Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over dit interview, kan u via info@vlozo.be contact opnemen.

319 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page