top of page
Search

Vlozo op Radio1 en in Trends 'Het concept van flexijobs in de zorg is het overwegen waard'

Updated: Jan 5, 2023

Applaus om 20 uur en honderden miljoenen extra: aan waardering voor het zorgpersoneel is er sinds het uitbreken van de coronacrisis geen gebrek meer. Maar met die extra middelen tover je niet plots extra zorgpersoneel aan het bed. Daarom luidt Johan Staes de alarmbel. Het probleem van het personeelstekort is op dit moment heel acuut.Nadat Gedelegeerd Bestuurder Johan Staes, naar aanleiding van de dag van de zorgkundige, meer toelichting kwam geven op Radio1 over het nijpende personeelstekort in de zorg, werd het opiniestuk van Vlozo en Voka ook opgepikt door Trends en het vakblad De Specialist.


“Het gaat zelfs zover dat woonzorgcentra geen nieuwe bewoners opnemen omdat er te weinig personeel is in de sector”, zegt CEO Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo) in 'De Ochtend'

Het is geen nieuw probleem, merkt hij op, maar door de coronacrisis is het probleem alleen nog maar groter geworden, en dat stoffeert Staes met sprekende cijfers: “Als je op de website van de VDAB zoekt naar vacatures voor zorgkundigen, zie je dat we er een heel grote nood aan is. Er zijn momenteel meer dan 6.000 vacatures voor zorgkundigen en 9.000 voor verpleegkundigen.”


Klik hier voor de uitzending op Radio1 (Publicatie op 20/10/2021)

Klik hier voor het artikel in Trends (Publicatie op 20/10/2021)

46 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page