top of page
Search

Dreigend tekort aan plaatsen in woonzorgcentra

Updated: Apr 15


De ernstige terugval in bezetting in de woonzorgcentra omwille van COVID-19 ligt volgens de recentste cijfers achter ons. Gedelegeerd Bestuurder van Vlozo, Johan Staes, maakt echter duidelijk dat het probleem nu opschuift van leegstand naar een tekort aan woongelegenheden. Een probleem dat de komende jaren en decennia alleen maar nijpender zal worden, als de Vlaamse overheid geen ruimte maakt voor nieuwe woonzorgcentra.





De meest recente door de Vlaamse overheid vrijgegeven cijfers rond de bezettingsgraden in de Vlaamse woonzorgcentra tonen aan dat de ernstige terugval in bezetting in de woonzorgcentra omwille van COVID-19 achter ons ligt. Globaal gezien zijn 94% van ‘de bedden’ ingenomen. Een cijfer dat overeenstemt met de pré-corona bezettingsgraad.

 

Gedelegeerd Bestuurder van Vlozo, Johan Staes, maakt echter duidelijk dat het probleem nu, vanwege de vergrijzing, opschuift van leegstand van bedden naar een tekort aan bedden. Een tekort dat al duidelijk begint te worden in enkele provincies. Een probleem ook dat de komende jaren en decennia, indien de Vlaamse overheid geen ruimte maakt voor nieuwe woonzorgcentra, alleen maar zal stijgen. 


  • De reportage in het VRT-journaal van vrijdagmiddag, op locatie in Huyse Fliedermael in Kortessem, kan u herbekijken via de link, vanaf 08:05 minuten (publicatie 29/03/2024).


  • De reportage van Terzake van vrijdagavond kan u herbekijken via de link vanaf 01:05 minuten (publicatie 29/03/2024)

89 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page