top of page
Search

Bewoners en personeel van WZCs krijgen voorrang bij vaccinatie

Updated: Jan 5, 2023

In zijn antwoord op een parlementaire vraag van Lorin Parys (N-VA) verduidelijkte Wouter Beke, Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding gisteren de uitgangspunten van de Vlaamse Regering voor de distributie van de langverwachte Coronavaccins. Deze uitgangspunten werden ondertussen bevestigd door de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid.


Foto van Martin Sanchez (bron: Unsplash)

Minister Beke: “Er is de voorbije weken hard gewerkt aan een vaccinatiestrategie en die houdt een aantal prioriteiten in. De eerste prioriteit zijn het personeel en de bewoners van woonzorgcentra, de zorgprofessionals in de ziekenhuizen en de eerstelijnszorg en ook ander zorgpersoneel in ziekenhuizen en zorgvoorzieningen.”


Vanaf januari 2021 zijn er in principe 600.000 vaccins beschikbaar in ons land. De praktische details over het hoe, waar en wanneer van de vaccinaties worden nu langzaam maar zeker duidelijk en zullen door Vlozo, de koepel van de private woonzorgcentra in Vlaanderen, met aandacht opgevolgd worden om haar leden in deze te ondersteunen.


Peter Marquebreuck, Gedelegeerd Bestuurder van Vlozo, is uiteraard tevreden met deze, wat Vlozo betreft, logische keuze. “Rekening houdend met de meer dan aanzienlijke en risicovolle inspanningen van onze medewerkers sinds maart en de grote kwetsbaarheid van onze bewoners, kan ik mij niet inbeelden dat iemand zou stellen dat zij geen prioriteit verdienen."


Naast tevredenheid uit Peter Marquebreuck ook zijn opluchting: “De ouderenzorg wordt terecht prioritair aanzien. Het kan het eerste licht aan het einde van de tunnel worden. Het is een lang en bijzonder moeilijk jaar geweest, een jaar dat nog lang zal nazinderen, maar nu vooral ook een jaar dat we zo snel mogelijk willen afsluiten om met voorzichtig optimisme een nieuw jaar aan te vatten.

28 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page