top of page
Search

Webinars rond duurzaamheid op 8/11 en 22/11/2022

Updated: Feb 21, 2023

Vanuit ons engagement voor duurzaamheid in de ouderenzorg organiseert Vlozo twee webinars die we voor het eerst aankondigden in onze nieuwsbrief van 3/10/2022. De webinars zijn ook toegankelijk voor niet-leden en de uitnodiging mag zeker verder verspreid en gedeeld worden.

Foto door Alexander Abero (bron: Unsplash)

Webinar (1) “Duurzaamheid en subsidies” op dinsdag 8/11/2022 van 14:30-15:30

Ziet u door de bomen het bos nog op het vlak van subsidiemogelijkheden rond energie-efficiëntie en andere klimaatgerelateerde investeringen? Na deze sessie alvast wel! An Brouns van het Vlaams Energiebedrijf loodst ons door de verschillende mogelijkheden van gratis energiescan tot regeltechnische optimalisaties. Hans Verboven van Sustacon geeft de inleiding. Het webinar wordt ook opgenomen en Vlozo-leden krijgen toegang tot de slides. Inschrijven kon online via http://sustacon.me/vlozo


U kunt het webinar herbekijken via de video hieronder. U kunt ook de PowerPoint presentatie downloaden en doornemen via het PDF document onderaan de video.


Webinar_Energiebesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden_Presentatie
.pdf
Download PDF • 2.87MB

 

Webinar (2) “Mini-opleiding duurzaamheidsactieplan”, dinsdag 22/11/2022 van 13:30-15:30

De Vlaamse zorginstellingen en voorzieningen hebben samen het engagement aangegaan om een duurzaamheidsactieplan op te stellen en een duurzaamheidsverantwoordelijke voor te dragen tegen eind 2021. Dit plan moet geactualiseerd worden tegen 31 december 2022. We zijn ons ervan bewust dat heel wat voorzieningen hiermee worstelen wegens gebrek aan tijd en middelen. We willen ervoor helpen zorgen dat zij de tweede deadline van 31 december 2022 niet missen.


In het kader van de ondersteuning binnen de werkingsmiddelen vanuit VIPA kunnen we een hands-on opleidingstraject van twee uur aanbieden. De organisatie en ondersteuning gebeurt door Sustacon, dat hiermee al veel ervaring heeft en VLOZO vertegenwoordigt in de werkgroep klimaatoverleg.


Tijdens de opleiding krijgt u de context van de (klimaat)-engagementen en maakt u kennis met de concepten duurzaamheidsactieplan en duurzaamheids-verantwoordelijke. U krijgt concrete handvaten om een duurzaamheidsactieplan uit te werken en toelichting bij de verplichtingen en aansprakelijkheden van de duurzaamheidsverantwoordelijke. De opleiding sluit af met een uitgebreide vraag- en antwoordsessie. Inschrijven kon online via http://sustacon.me/vlozo


U kunt de presentatie nog eens rustig bekijken via de video hieronder. Ook de PowerPoint presentatie, het handboek 'Duurzaam ondernemen in de zorg' en het stavingsdocument 'Actieplan Duurzaamheid' doornemen die onderaan de video ter beschikking staan.
Webinar_Duurzaamheidsactieplan_Presentatie
.pdf
Download PDF • 3.17MB

Handboek_Duurzaam ondernemen in de zorg
.pdf
Download PDF • 834KB

Stavingsdocument_Actieplan duurzaamheid
.xlsx
Download XLSX • 218KB

146 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page