top of page
Search

Vrijwilligers, bedankt!

Updated: Mar 9, 2023


De Week van de Vrijwilliger (van 25 februari tot en met 5 maart 2023) loopt op haar einde. In Vlaanderen zetten meer dan tienduizenden mensen zich in als vrijwilliger. Wij blikken nog even terug op een week vol warmte bij enkele Vlozo-leden.


Premier Alexander De Croo zakte in het kader van de Week van de Vrijwilliger af naar woonzorgcentrum Ennea in Sint-Niklaas om er de vrijwilligers een handje te steken. De premier nam uitgebreid de tijd om een praatje te slaan met de dertien vrijwilligers en maakte van de gelegenheid gebruik om hen uitvoerig te bedanken voor hun inzet. Nadien stak de premier ook zelf de handen uit de mouwen. Hij hielp met de soepbedeling en sloeg een gemoedelijk praatje met de bewoners.


U kunt via de link de volledige reportage van TV Oost in WZC Ennea herbekijken (publicatie op 05/03/2023, reportage door Désirée De Caluwé). Wij hebben de reportage alvast voor u opgenomen in het videofragment hieronder.


"Wie zich belangeloos inzet voor onze samenleving, verdient alle respect. Vrijwilligers zijn het peper en zout op onze samenleving en jullie toewijding toont hoe geëngageerd jullie in het leven staan. Een bedanking is hier dan ook op zijn plaats.” Premier De Croo

Directeur van Debby De Beule introduceerde de dertien vrijwilligers en sprak vol lof over de helpende handen.


“Zij zorgen voor de kleine dingen, zoals een babbeltje of een uitstap. Dingen die de levenskwaliteit van onze bewoners enorm doen verbeteren.” Debby De Beule – directeur van woonzorgcentrum Ennea

Ook Johan Staes, CEO van Vlozo, benadrukte het belang van vrijwilligers in de zorgsector al jaren.


“Uit cijfers van vorig jaar blijkt dat er in totaal zo'n 8.000 vrijwilligers actief zijn in 813 woon-zorgcentra. De regering heeft een tijdelijke maatregel ingevoerd waarbij alle centra beroep kunnen doen op vrijwilligers tot 31 maart om zo een antwoord te bieden aan het personeelstekort in de sector. Wij vragen dan ook om die tijdelijke maatregel om te zetten in een structureel beleid zodat de woon-zorgcentra steeds vrijwilligers kunnen inschakelen.” Johan Staes - CEO van Vlozo

U kunt via de link ook het tweede deel van de reportage met interview van Gedelegeerd Bestuurder Johan Staes herbekijken via deze link: TV Oost (publicatie op 05/03/2023, reportage door Désirée De Caluwé). Wij hebben de reportage alvast voor u opgenomen in het videofragment hierboven.

Bron: Fotograaf kabinet van de Eerste Minister

Het Laatste Nieuws publiceerde een artikel over het bezoek (publicatie op 05/03/2023 door Yannick De Spiegeleir. Ook Het Nieuwsblad schreef erover (publicatie op 05/03/2023 door Yannick Joos).

 

Tijdens de 'Week van de vrijwilligers' reikte Vlozo elke weekdag een bloemetje uit aan vrijwilligers die zich inzetten voor bewoners in woonzorgenctra. Op maandag mochten we Christiane en Martine bedanken voor hun inzet. Twee vrijwillig(st)ers met een hart van goud en een passie voor organisatie en creativiteit. Het lukt hen steeds opnieuw om iets moois te toveren. Van de organisatie van de kerstmarkt, tot warme gesprekken met de bewoners en het brengen van sfeer en gezelligheid maken in de recreatieruimte van het woonzorgcentrum Atrium in Kraainem.Op dinsdag mochten we Simone bedanken voor haar inzet. Simone is een vrijwilliger met 90 lentes maar vergis u niet, ze is een vat vol energie! Haar enthousiasme en haar lach werken aanstekelijk. Vanuit Vlozo willen wij Simone bedanken om wekelijks aan de slag te zijn als barvrouw en sfeer te helpen brengen in de recreatie ruimte van woonzorgcentrum Wommelgheem in Wommelgem.


Krystinea Van Eyndhoven (directeur WZC Wommelgheem) en Simone Kerstens (vrijwilliger)

Op woensdag mochten we Esther bedanken tijdens een brunch. Esther is een vrijwilliger die altijd klaar staat om te komen helpen. Ze is steeds opgewekt, oprecht geïnteresseerd en een luisterend oor voor wie er nood aan heeft. Vanuit Vlozo willen wij jou bedanken voor de onvoorwaardelijke hulp die je aan de bewoners en het personeel van Residentie Leopoldspark uit Leopoldsburg!


Stien Wouters (directeur Residentie Leopoldspark) en Esther Janssens (vrijwilliger)

Op donderdag mochten we Daniel verrassen. Daniel en Marina zijn een vrijwilligers-koppel dat al jaren bij Woonzorgcentrum Den Bogaet uit Humbeek komt helpen. Vanuit Vlozo willen wij jullie bedanken voor de onvoorwaardelijke inzet die jullie aan de bewoners en het personeel geven. Iedereen wint met vrijwilligerswerk: jullie maken een verschil in het leven van mensen én het is leuk om te doen. En daarom een dikke merci!


Daniel (vrijwilliger) en Johan Staes (CEO Vlozo)

We sloten de week af op zondagochtend, wanneer we Eddy en Kristof mochten komen verrassen tijdens een heerlijke brunch. Eddy is een buurman die voor prachtige bloemen en planten zorgt in onze tuin, hij plant ook kruiden, maakt confituur, helpt met pannenkoeken en wafeltjes bakken. Ook Kristof komt al tientallen jaren helpen, verschillende dagen per week en steeds met veel goesting. Vanuit Vlozo willen wij jullie bedanken voor jullie tijd en onvoorwaardelijke inzet voor woonzorgcentrum Edelweis uit Begijnendijk. Chapeau!


Kristof (vrijwilliger), Noël (directeur WZC Edelweis) en Eddy (vrijwilliger)

Wilt u meer weten over de vrijwilligerswet? Klik dan hier voor de website van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

87 views0 comments

Comentários


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page