top of page
Search

Vlozo blijft ijveren voor Covid Safe Ticket ter bescherming van de bewoners

Updated: Jan 5, 2023


Foto van Lukas (bron: Unsplash)

Begin augustus heeft Vlozo, naar aanleiding van een uitbraak in een woonzorgcentrum in Zaventem met een Colombiaanse variant, de eerste keer het ballonnetje opgelaten. In een woonzorgcentrum zijn alle bewoners en het grote merendeel van het personeel tot twee keer toe gevaccineerd. Van bezoekers, die op de kamers komen van de kwetsbare ouderen, die ook in contact komen met andere bewoners, weet een zorgvoorziening niet of de personen in kwestie al dan niet gevaccineerd zijn of recent negatief getest worden. Er staat ook geen rem op het aantal bezoekers die een bewoner mag ontvangen. De ideale cocktail dus om het virus te verspreiden.


Onze zorgkoepel vindt dat we nu beschermingsmuren moeten optrekken zodat onze kwetsbare ouderen veilig zijn. Dat kunnen we doen door de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel snel uit te rollen, door bewoners een derde boosterprik te geven en door bezoekers te ‘monitoren’.


"Bezoekers komen over de vloer en hebben knuffelcontacten met onze kwetsbare bewoners, maar of zij al dan niet gevaccineerd of recent getest zijn, weten we niet. Als deze bezoeker weigert om een sneltest te ondergaan, kan een bezoek enkel in de openlucht, of met het in acht nemen van de afstandsregels en met mondmaskers.“ stelt CEO Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo)

Een zorgvoorziening moet de mogelijkheid krijgen om – in functie van de epidemiologische toestand – aan bezoekers een covid safe ticket te vragen. Als een bezoeker niet beschikt over een CST, kan deze met een negatieve sneltest toegelaten worden. Als dat niet mogelijk is, dan is bezoek mogelijk onder verstrengde omstandigheden. Dat is in een bezoekersruimte of buiten, met behoud van de sociale distance en het dragen van het mondneusmasker.


46 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page