top of page
Search

Vlozo pleit voor een coronacertificaat voor bezoekers aan bewoners in een WZC

Updated: Jan 5, 2023


Foto van Lukas (bron: Unsplash)

Naar aanleiding van de Covid-19 besmettingen en de dodelijke slachtoffers in een woonzorgcentrum te Zaventem wil Vlozo opperen voor meer veiligheid en voorzichtigheid zodanig dat de gezondheid van de bewoners van woonzorgcentra niet langer in het gedrang komt.


"Om deel te nemen aan evenementen moet er een coronacertificaat voorgelegd worden zodanig dat deze veiligheid gewaarborgd wordt maar om jouw grootmoeder te gaan bezoeken in het woonzorgcentrum is er op dit moment niets dat een eventuele besmetting uitsluit."


 

"Uit een rondvraag van VRT NWS bij de verschillende koepels van woonzorgcentra, blijkt dat ze er nog niet aan denken om alle knuffelcontacten terug te schroeven, omdat dat te belangrijk is voor de bewoners. Maar ze vinden wel dat ze strenger moeten worden voor de mensen met wie de bewoners in contact komen.


Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk, denkt daarbij aan een verplichte vaccinatie voor het personeel en een covidpaspoort voor alle bezoekers die langskomen in een woonzorgcentrum. Omdat de vaccins ouderen vaak minder goed beschermen, vindt hij ook dat er nagedacht moet worden over een derde boosterprik voor bewoners."


Wilt u meer lezen hierover?

96 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page