top of page
Search

Siegfried Jaecques wordt stafmedewerker beleid

Updated: Jan 10, 2023

Vanaf maandag 15 maart 2021 gaat Siegfried Jaecques aan de slag als stafmedewerker beleid van Vlozo. Hij zal enkele inhoudelijke thema’s, gealigneerd aan de huidige ouderenzorg, onder de loep nemen. Zijn aanwerving betekent dat er vanaf die dag drie mensen dagelijks bezig zijn om politieke besluitvorming en evoluties binnen de regelgeving te vertalen naar teksten die belangrijk en bruikbaar zijn voor onze leden.


Wat verwacht je van de job?

Wat er in de functieomschrijving staat, uiteraard. Er kan op termijn ook innoverend gewerkt worden, maar eerst zal ik me focussen op VIA-6 en andere regelgeving die (on)rechtstreeks met COVID-19 samenhangt.


Ben je een ochtend of avondmens?

Eerder een avondmens. Niet dat ik ’s morgens niet aanspreekbaar ben hoor. Ik sta tegenwoordig op rond 7u00 maar mijn beste werk lever ik af na de middag.


Je bent een academicus. Academicus is afgeleid van Academia, een met bomen beplante wandelplaats bij Athene waar de wijsgeer Plato onderricht gaf. Ben je een wandelaar of één met de natuur?

In zekere mate allebei want ik ben lid van een wandelclub. We wandelen voornamelijk in de natuur, de bosrijke omgeving, maar doen soms wel stadswandelingen. Hier in Leuven en zeker ook net over de taalgrens heb je ontzettend mooie wandelgebieden. Als ik dit dan kan combineren met fotografie, een andere hobby van mij, levert dat zeer mooie plaatjes op.


Ben je getrouwd of gaat het eerder over Platonische liefde?

Ik ben al 28jaar getrouwd dus over platonisch kunnen we niet meer spreken. We hebben ook een zoon samen. We kunnen het alleszins nog zeer goed vinden bij elkaar. Mijn vrouw is trouwens de penningmeester in de Kerkfabriek. Ze zet zich ook in voor de Sint-Michielskerk.


Je doet vrijwilligerswerk, waar is dat en van uit welke overtuiging doe je dit?

Het project waarvoor ik me inzet noemt Sint-Michiel-Vredeskerk ofwel ‘Iglesia San Miguel’. We houden eraan onze Spaanstalige gemeenschapsleden te integreren in het grotere geheel van de parochiale zone in Leuven. Dit is vanuit een christelijke overtuiging. We willen openstaan voor iedereen die uitgaat van een vredevolle samenleving.

We bieden allerlei activiteiten aan zoals solidariteitsavonden waarbij Spaanstalige mensen gerechten bereiden. We steunen ‘De Ruimtevaart’, een sociaal restaurant te Leuven. We organiseren vredeskansels, een formule waarbij de preekstoel wordt vrijgemaakt voor iemand die zijn overtuiging over een problematiek komt toelichten. Eco-kerk is een ander initiatief waarbij we vanuit het standpunt vertrekken de wereld zo goed mogelijk te behandelen vanuit een duurzame levensbeschouwing.

We zijn tevens ook een geloofsgemeenschap die vieringen organiseert, waarbij het bijzonder is dat we een meertalige gemeenschap zijn. 1x/per maand geven we een viering gedeeltelijk in het Spaans, de afgelopen maanden uiteraard via live streaming.


Kan je iets meer vertellen over de familienaam Jaecques?

Ik ben een van de weinigen met deze achternaam in Vlaams-Brabant. Hij komt voornamelijk voor in ‘de Vlaanders’ en de nabijgelegen streek in Frankrijk. Ik heb een oom die stamboomonderzoek heeft gedaan en hij is terug kunnen gaan tot in de 17de eeuw dus we gaan al even mee.


En afsluitend: 's morgens boterhammen met choco of liever fruit?

Ik kan een boterham met choco wel appreciëren. Voorts ben ik vegetariër maar niet enkel omwille van het aspect dierenwelzijn, ik ben geen dierenrechtenactivist, maar voornamelijk uit duurzaamheidsoverwegingen. Het is niet houdbaar, gezien het aantal mensen op deze wereld, dat iedereen vlees blijft consumeren zoals dat nu het geval is. Op dat vlak zal er een shift moeten gebeuren naar meer duurzame voedingsproducten of zullen er inderdaad meer mensen overtuigd vegetariër moeten worden.


We heten je graag van harte welkom bij het Vlozo-team Siegfried!

178 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page