top of page
Search

Canvas documentaire 'Roger'

Updated: Jan 5, 2023

Canvas zond op 11 april 2021 de VRT documentaire 'Roger' van Leentje Lybaert uit. Haar vader Lybaert Roger is een bewoner van een woonzorgcentrum van de Senior Living Group. Het is niet alleen een persoonlijk verhaal van één stem, het is vooral ook een universeel tijdsdocument geworden. Het gaat over oud worden en hoe we omgaan met de dood. Het gaat over gemis, eenzaamheid, liefde, veerkracht, hoop en bovenal het belang van vrijheid.


Roger ontroerde heel Vlaanderen in september 2020 tijdens 'De Afspraak' van VRT waar hij kwam getuigen over zijn brief die door Knack magazine van de Roularta Media Group werd opgepikt. In deze brief hekelde hij de vrijheidsberoving die, omwille van corona, opgelegd werd aan de bewoners van de woonzorgcentra.


“Jullie eigen vrijheid is immers niet beperkt. Wat heb je dan nog om te klagen oudje? Zwijg en sterf.” eindigde Roger Lybaert toen zijn betoog.


De video is helaas niet meer beschikbaar op VRT Max. Wij verwijzen u graag verder naar de inleiding van de documentaire 'Roger'.

50 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page