top of page
Search

Ouderenweek 2021 - Bewoners halen herinneringen op en genieten van verwennerijen

Updated: Jan 5, 2023

De bewoners van WZC Annadal en WZC De Mouterij, beide woonzorgcentra die deel uitmaken van Korian, worden in de watten gelegd tijdens deze week van de ouderen.Ze kunnen genieten van een super-de-luxe ontbijt, een desserten buffet met gebak gemaakt door de medewerkers, een manicure, een gezichtsverzorging of een voetmassage. Alles staat deze week, nog meer dan anders, in het teken van de bewoners.

Alle evenementen en activiteiten worden volledig covid-proof, en met aandacht voor alle voorzorgsmaatregelen, georganiseerd. Hier en daar zijn er wijzigingen in het programma daar familieleden initieel welkom waren.


Peter Mylemans van het woon -en leefteam van WZC Annadal in Retie: "Het is fantastisch om te zien hoe de bewoners genieten van de extra festiviteiten die georganiseerd worden naar aanleiding van de seniorenweek. Dit doet echt wel deugd."


De week van de ouderen vieren in deze omstandigheden is niet evident veronderstel ik?

Peter: "Jammer genoeg hebben we onze planning veiligheidshalve wat moeten aanpassen. Gisteren was er bijvoorbeeld een event gepland, 'een doos vol herinneringen', waar normaal gezien familieleden op aanwezig mochten zijn. We hebben er voor geopteerd om dit enkel in-house te laten doorgaan. Toch kon dit de pret niet bederven. We zijn er trouwens fier op dat al onze bewoners en 100% van onze medewerkers gevaccineerd zijn. Voor de bewoners is de derde prik gezet dus op dat vlak zijn we wel gerustgesteld. Toch is het voor ons bang afwachten over het verdere verloop van deze 4de golf."'Een doos vol herinneringen'? Kan je ons daar iets meer over vertellen?

Peter: "Luc Nijs, een vader van één van onze medewerkers, is een echte verhalenverteller. We hebben hem uitgenodigd om voor onze bewoners te komen spreken. Hij had een doos mee met daarin allemaal verschillende objecten die een link hebben met speciale gebeurtenissen en herinneringen uit zijn verleden. Daar hij in Retie geboren is, en heel veel bewoners een groot stuk van hun leven in Retie hebben doorgebracht, herkenden heel veel van onze mensen passages uit de vertellingen. Er werd gelachen, gezongen en... in het Reties dialect gepraat. Dit was een fantastische ervaring."

Hanne Mignon van het woon -en leefteam van WZC De Mouterij: "Onze bewoners konden maandag en gisteren genieten van allerlei verwennerijen. De eerste dag konden ze kiezen voor een gelaatsverzorging, een manicure of een voetenbad met massage. Gisteren werden ze verwend met een heus dessertenbuffet, gemaakt en gepresenteerd door de personeelsleden van ons WZC. Onze bewoners in de watten leggen voelt ook enorm goed aan voor ons. Dit hebben ze echt verdiend. Vandaag en de komende dagen hebben we nog tal van andere leuke activiteiten voorzien. Het doet ons allemaal een beetje ontsnappen aan al het slechte nieuws dat we de laatste tijd ontvangen. "Bij interesse in de verhalen van Luc Nijs mag hij steeds gecontacteerd worden op Luc.n@skynet.be of 0486/95.21.85

112 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page