Search

'Om te gaan wandelen met een bewoner heb je geen zorgdiploma nodig' (22/12/21, De Standaard en HLN)


De Vlaamse regering heeft, onder initiatief van het kabinet van Minister Beke, enkele maatregelen goedgekeurd die er moeten voor zorgen dat zorgverleners ademruimte en versterking krijgen. Dat het personeelstekort in de zorg op dit moment zeer nijpend is is niet nieuw maar door Covid-19 besmettingen, en de quarantaine welke zorgverleners door hoogrisicocontacten dienen uit te zitten, dient er vlug en soepel geschakeld te worden.

"De Vlaamse regering en de sociale partners zijn verschillende maatregelen overeengekomen om de zorgsector meer ademruimte te geven. Logistieke medewerkers zullen bijspringen om de druk op het personeel te verlichten en niet-gekwalificeerde zorgverleners kunnen een opleiding volgen terwijl ze betaald aan de slag zijn."

"Door ook mensen te laten aanwerven die niet medisch geschoold zijn, hoopt de overheid de druk op verplegers te verlagen." zegt Johan Staes,Gedelegeerd Bestuurder van Vlozo, in Het Laatste Nieuws


In De Standaard: "Te weinig handen aan het bed, het is een oud zeer in de woonzorgcentra. Door ook mensen te laten aanwerven die niet medisch geschoold zijn, hoopt de overheid de druk op verplegers te verlagen."


70 views0 comments
Nobi_Banner.png