top of page
Search

Om te gaan wandelen met een bewoner heb je geen zorgdiploma nodig

Updated: Jan 5, 2023

De Vlaamse regering heeft, onder initiatief van het kabinet van Minister Beke, enkele maatregelen goedgekeurd die er moeten voor zorgen dat zorgverleners ademruimte en versterking krijgen. Dat het personeelstekort in de zorg op dit moment zeer nijpend is is niet nieuw maar door Covid-19 besmettingen, en de quarantaine welke zorgverleners door hoogrisicocontacten dienen uit te zitten, dient er vlug en soepel geschakeld te worden.



"De Vlaamse regering en de sociale partners zijn verschillende maatregelen overeengekomen om de zorgsector meer ademruimte te geven. Logistieke medewerkers zullen bijspringen om de druk op het personeel te verlichten en niet-gekwalificeerde zorgverleners kunnen een opleiding volgen terwijl ze betaald aan de slag zijn."

"Door ook mensen te laten aanwerven die niet medisch geschoold zijn, hoopt de overheid de druk op verplegers te verlagen." zegt Johan Staes, Gedelegeerd Bestuurder van Vlozo, in Het Laatste Nieuws (publicatie op 22/12/2021)



Ook de krant De Standaard quote Johan Staes hierover: "Te weinig handen aan het bed, het is een oud zeer in de woonzorgcentra. Door ook mensen te laten aanwerven die niet medisch geschoold zijn, hoopt de overheid de druk op verplegers te verlagen." (publicatie in De Standaard op 22/12/2021)


82 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page