top of page
Search

Niet coronapas, maar verplichte vaccinatie personeel is oplossing voor WZC

Updated: Jan 5, 2023


Foto door Georg Arthur Pflueger & Emilie Willems (bron: Unsplash)

De Vlaamse overheid zal vandaag richtlijnen bezorgen aan de Vlaamse woonzorgcentra wat betreft de inzet van een Covid Safe Ticket voor bezoekers aan hun voorzieningen. Beheerders van woonzorgcentra mogen, sinds 1 november, zelf kiezen of ze van deze optie gebruik wensen te maken of niet, het is geen verplichting.


Op dit moment zijn er nog veel onduidelijkheden. Gedelegeerd Bestuurder Johan Staes werd in de studio van HLN Live uitgenodigd om meer toelichting te geven over de huidige stand van zaken.


“Ik denk dat we duidelijk moeten maken dat het CST geen breekijzer is om deze gezondheidscrisis op te lossen. Er zijn andere manieren om het virus buiten te houden. Niet op bezoek komen als u zich ziek voelt bijvoorbeeld, een mondmasker dragen bij een bezoek, handen wassen en afstand houden tot de bewoners.” zegt CEO Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo)

De verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel is op dit moment een absolute prioriteit, zegt Staes. “De vaccinatiegraad bij personeelsleden in Vlaanderen is heel hoog, maar we zitten niet aan 100 procent én we moeten verder kijken dan Vlaanderen alleen. Dat is nu onze absolute prioriteit: we wachten nu al maanden op het wettelijke kader voor het verplicht vaccineren van het zorgpersoneel en daarnaast het administratief en ondersteunend personeel in woonzorgcentra.”


Herbekijk hier de gemaakte opname (Publicatie op Het Laatste Nieuws Live, 04/11/2021)

67 views0 comments

Komentarai


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page