top of page
Search
emiliewillems6

Kom naar de Info & Inspire over voeding & beleving op de Horeca Expo op 19 november!

Als zorgprofessional weet u als geen ander hoe belangrijk voeding is voor de gezondheid van ouderen. Daarom organiseren wij een infosessie op de Horeca Expo over voeding én beleving binnen ouderenzorg. Drie drie experten, Lieven De Maesschalck (Innovatiemanager aan de Thomas More hogeschool), Maite Mallentjer (grondlegger van ‘Sense of Home’) en Ilse De Cauwer (grondlegger van ‘Co-thinking care’) — delen praktische en direct toepasbare adviezen voor uw zorgvoorziening. 


U krijgt waardevolle inzichten in hoe u de eetomgeving in uw woonzorgcentrum of assistentiewoning kunt verbeteren, zodat uw bewoners niet alleen gezonder eten, maar ook meer genieten van hun maaltijden.

  

➡️  Inschrijven via deze link  (gratis voor Vlozo-leden maar registratie is verplicht) 

📅  Dinsdag 19 november 2024 van 8u30 tot 13u30 (inclusief gezonde lunch) 

📍  Horeca Expo – Flanders Expo Gent. Zaal: Skylounge. 

 


 Wat kunt u verwachten?
  • Praktische tips om ondervoeding te signaleren en te voorkomen

  • Hoe een aangename eetomgeving bijdraagt aan een betere voedingsinname

  • Direct inzetbare adviezen voor uw dagelijkse praktijk






Programma

08:30 Ontvangst met koffie

09:00 Welkom door Johan Staes

09:15 Keynote door Lieven De Maesschalck

10:00 Keynote door Maité Mallentjer

10:45 Pauze

11:00 Partner Panel (Sodexo, Jacobs Douwe Egberts, Bravilor, Tops Food & Bakkerij Van Mechelen)

11:45 Keynote door Ilse De Cauwer

12:30 Netwerklunch

14:30 Gratis bezoek horecabeurs


Sprekers & Keynotes

Lieven De Maesschalck is innovatiemanager voor Mobilab&Care aan de Thomas More hogeschool. Hier stuurt hij een multidisciplinair onderzoeksteam van 36 personen aan dat onderzoek uitvoert op het raakvlak van technologie en welzijn. Zijn eigen passie ligt in voedingsonderzoek waarbij hij impact creëert door kwetsbare zorgvragers met slikproblemen een volwaardige smaakbeleving te laten beleven. Hiervoor ontwikkelde en testte hij 11 uitgebalanceerde volwaardige en slikveilige broodmaaltijden. Daarnaast voerde hij mee de Nutriaction studie uit die malnutritie in België in kaart bracht.


Keynote ‘Voedingszorg, waar staan we vandaag?’

Malnutritie is en blijft een belangrijk aandachtspunt in de zorg. De cijfers blijven ondanks de verhoogde aandacht doorheen de jaren stabiel, waarbij innovatieve benaderingen welkom zijn. Vertrekkende vanuit deze probleemstelling geeft deze lezing inzichten mee over benaderingswijzen, maar is ze doorspekt van praktische tips en trics om in de dagelijkse praktijk mee om te gaan. Lieven vertrekt vanuit de leefwereld en de ervaringen van alle deelnemers en bouwt zo deze keynote op. Wil je meer weten over de valorisatie van zijn onderzoek? Surf naar: topscare.com


Maite Mallentjer is een expert in het transformeren van woonzorgcentra naar warme, huiselijke omgevingen waar bewoners en hun naasten zich écht thuis voelen. Met haar jarenlange ervaring en haar boek "A Sense of Home", biedt zij een vernieuwende aanpak die zich richt op het verhogen van de levenskwaliteit van bewoners en het ondersteunen van het personeel. Mallentjer werkt nauw samen met zorginstellingen om op maat gerichte oplossingen te implementeren.


Keynote ‘Sense of Home - Maaltijdscan’

Sense of Home is een unieke aanpak om het maaltijdgebeuren in woonzorgcentra te optimaliseren en het thuisgevoel van bewoners te versterken. Dit traject bestaat uit drie essentiële fases: een theoretische introductie over het ‘Sense of Home’-concept, een diepgaande analyse van het huidige maaltijdproces, en de ontwikkeling van een concreet actieplan. Met deze scan bieden we woonzorgcentra praktische tools en inzichten om de kwaliteit van leven van bewoners te verhogen door middel van de maaltijdbeleving. Ontdek hoe de Sense of Home Maaltijdscan blijvende impact kan hebben op de dagelijkse zorg en het welzijn van bewoners! Meer weten? Surf naar SenseofHome.be


lse De Cauwer runt een runt een ‘éénvrouwszaak met zorgambities’. Ze is ervan overtuigd dat de woon- en zorgomgeving een significante impact kan hebben op het welzijn van bewoners. Daarom biedt ze ondersteuning aan organisaties die streven naar een zorgzame en ondersteunende leefomgeving. Deze missie komt voort uit haar eigen ervaring als kankerpatiënt. Met meer dan tien jaar ervaring heeft Ilse al tientallen zorgorganisaties geholpen. Haar expertise is geworteld in haar achtergrond als bio-ingenieur, aangevuld met een Postgraduaat Trendwatching in zorg, opleidingen als Sense of Home en Kleur & Interieur, en diverse vormingen via het Expertise Centrum Dementie. Bovendien zet ze zich als vrijwilliger in voor mensen met dementie in een lokaal woonzorgcentrum.  


Keynote ‘Doordacht aan tafel – Het belang van de omgeving bij de maaltijd’

De woon- en zorgomgeving heeft een grotere impact op het welzijn van bewoners, bezoekers en medewerkers dan vaak wordt gedacht, vooral bij maaltijden. Ilse neemt organisaties mee in de zintuiglijke uitdagingen die ouderen en mensen met dementie ervaren tijdens het eetmoment. Ze biedt concrete voorbeelden van omgevingsoplossingen die kunnen bijdragen aan meer focus, genot en zelfredzaamheid tijdens maaltijden. Meer weten? Surf dan naar co-thinking.be


We kijken ernaar uit u te verwelkomen en te inspireren!

58 views0 comments

Comentarios


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page