top of page
Search

Job Take Over @ WZC Familiehof in SchelleAls sectorfederatie zijn we heel vaak bezig met beleid, tabellen en cijfertjes. Maar zorg en welzijn draait in de eerste plaats om mensen. Bewoners, cliënten, gebruikers, zorgvragers en niet te vergeten de zorg- en alle andere medewerkers.


Vandaag roept de echte werkvloer. Onder deskundige leiding van directrice Inge en hoofdverpleegkundige Elke draaiden Emilie en Johan op 8 juni 2023 een dag mee in het woonzorgcentrum en herstelverblijf Familiehof in Schelle. Zij gingen mee op ronde met verpleegkundigen en woonden ook de vergadering van het 'comité voor preventie en bescherming op het werk' bij.Wat een enthousiasme en teamspirit. Een hecht team aan zorgprofessionals, of dat nu verpleegkundigen, keukenbrigade of poetsteam zijn, gaan met de glimlach tot het uiterste om de bewoners en verblijvers de beste zorg en een mooie beleving te geven.

We zagen heel veel deskundigheid en tomeloze inzet, maar ook systeemfouten. Niets waar de zorgvoorziening aan kan doen, maar wel de overheid. De toegenomen administratieve lasten zorgen ervoor dat zorgverleners minder tijd kunnen doorbrengen met de zorgvrager. Aan de regeldrift, de afvinkcultuur en papieren tijgers moet iets gedaan worden. We moeten naar een zorgmodel dat output- en datadriven is. Waar databanken met elkaar geconnecteerd zijn en waar tijd en ruimte is voor warme en menselijke zorg.


De temperatuur was rond de 28°C die dag, het warmteplan was al van kracht. Water en frisse limonades waren overal aanwezig voor bewoners en bezoekers. Wij mochten helpen met het uitdelen en namen de tijd om een babbeltje te slaan.Hartelijk bedankt aan alle leden van Familiehof voor jullie gastvrijheid!

420 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page