top of page
Search

Inspire Health & Care beurs I De toekomst van verpleegkunde I Din 19/03 om 11u45 in de Skylounge


Op dinsdag 19 maart 2024, de kick-off-dag van de Inspire Health & Care beurs, houdt Vlozo een keynote in Flanders Expo. Onze gastheer is niemand minder dan Prof. Simon Malfait. Hij geeft de keynote ‘Van traditioneel naar technologisch: de toekomst van verpleegkunde’.Simon, een milde zorganarchist

Professor dr. Simon Malfait zal tijdends de Vlozo IHC sessie een inspireerende keynote geven over de toekomst van de verpleegkunde. Simon is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding. Sinds 2022 is hij zorgmanager van de Klinisch Ondersteunende sector van het UZ Gent, en is klinisch professor aan de UGent. Simon doceert over zorgondernemerschap in verschillende opleidingen. Je kan hem ook omschrijven als een milde zorganarchist.

 

Daarnaast is hij redactielid van het Nederlands-Vlaams Tijdschrift voor Verpleegkunde, en peer-reviewer voor verschillende internationale tijdschriften. Simon is - samen met An Ravelingien - auteur van het boek 'Persoonsgerichte Zorg', maar heeft daarnaast meerdere boeken en naslagwerken geproduceerd.

 

In deze keynote zal Simon stilstaan bij de noodzakelijke veranderingen die plaatsvinden in het verpleegkundig beroep en de impact die deze met zich meebrengen in zorgorganisaties. Hoe disruptief is de komst van de basisverpleegkundige of moeten we toch meer aandacht hebben voor innovatie en digitalisering in onze zorgsector? 


Inhoud van deze sessie

In een wereld waar de gezondheidszorg lange tijd als onveranderlijk werd beschouwd, breekt technologische innovatie door als een vernieuwende kracht die de hallen van de verpleegkunde doet opleven. Deze 'anarchie' staat niet voor wanorde, maar symboliseert de doorbraak van verouderde systemen die vernieuwing blokkeren. Dankzij technologie bevindt de verpleegkunde zich middenin een revolutionaire transformatie, met ontwikkelingen van intelligente sensoren die levensfuncties bewaken tot geavanceerde data-analyse die de besluitvorming versterkt. We verschuiven van traditionele zorgpraktijken naar een zorgomgeving die gedreven wordt door technologische vooruitgang. Deze omwenteling dient als een sterke bondgenoot in de zoektocht naar efficiëntie, nauwkeurigheid en zorg op maat. Technologische tools bieden ook meer zelfstandigheid in de besluitvorming voor verpleegkundigen, wat hen helpt om zich te bevrijden van de beperkingen van strikte hiërarchieën die creativiteit en initiatief kunnen smoren. De toekomst van de verpleegkunde wordt dus vormgegeven door de grensverleggende invloed van technologische vooruitgang.

 

Praktische info

→ Dinsdag 19 maart 2024 van 11u45 tot 12u30

→ Flanders Expo Gent - Zaal Skylounge. Adres: Maaltekouter 1 – 9051 Gent.

 →  Vergeet je niet te registreren via https://www.health-care.be/registratie/ 

45 views0 comments

Commentaires


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page