Search

Het WZC van de week: WZC Ter Beuken (Orelia) in Alsemberg

Updated: Nov 23U bent?

Ik ben Peter Musch, directeur van WZC Ter Beuken in Alsemberg. Deze woonzorgcampus maakt deel uit van Orelia. Nadat ik startte als adjunct, ben ik sinds maart 2017 directeur.


Hoe voelt u zich vandaag en waarom?

Ik kijk voorzichtig positief naar de toekomst. Ondertussen weten we hoe we met het coronavirus moeten omgaan binnen ons woonzorgcentrum en is er in vergelijking met een jaar geleden meer mogelijk. Onze bewoners zijn ondertussen ook een 3e keer gevaccineerd.


Waarom werkt u in de ouderenzorg?

Mijn carrière ben ik gestart als kinesist in een fitnesscentrum. Daar gaf ik cardio -en fitnesstraining aan senioren. Ik werkte ook deeltijds in een woonzorgcentrum als kinesist. En daar merkte ik al snel dat ik affiniteit heb met ouderen. Wat er ook toe bijgedragen heeft is dat ik mijn oma lang kine heb kunnen geven als haar persoonlijk kinesist. Het fijne contact en de tevreden gezichten van onze bewoners, daarvoor doe ik het.


Hoe lang werkt u al in/voor uw woonzorgvoorziening?

Sinds september 2016.


Omschrijf uw woonzorgvoorziening?

Orelia Ter Beuken is een woonzorgcampus met 87 erkende woonzorgkamers, waarvan 9 voor kortverblijf. De afdelingen zijn naar bekende kunstenaars genoemd. Margritte is de afdeling op het gelijkvloers, Picasso de afdeling met verhoogd toezicht en Dali vind je op het eerste verdiep.

We beschikken ook over 42 assistentiewoningen. Het gebouw is nog nieuw, het dateert van 2016. We hebben verschillende faciliteiten als een wellnessruimte, een biljart, een orangerie, een feestzaal, een bistro met terras… In de grote mooie tuin kunnen onze residenten wandelen, petanquen, moestuinieren...

Is uw woonzorgvoorziening een afgesloten eiland of een wezenlijk onderdeel van de buurt?

Onze woonzorgcampus is erg toegankelijk en ligt in een groene omgeving op een steenworp van Brussel.