top of page
Search

Zorgonderneming van de week: Seniorplaza uit Willebroek

Updated: Jan 10, 2023U bent?

Ik ben Leen Lutin-Smet, directeur van WZC Seniorplaza van de groep Korian in Willebroek.


Hoe lang bent u al directeur?

Ik ben al 22 jaar werkzaam als directeur in de ouderenzorg. Voor Seniorplaza werk ik sinds twee jaar.


Hoe voelt u zich vandaag en waarom?

Ik voel mij op dit moment goed, ondanks de moeilijke periode waar wij al een hele tijd in zitten. Als ik zie hoe onze medewerkers zich steeds weer opnieuw inzetten voor de zorg voor onze bewoners, ook tijdens moeilijke momenten, dan maakt mij dat zeker gelukkig.


Waarom werkt u in de ouderenzorg?

Ik werk nu 26 jaar in de ouderenzorg, al van bij het begin van mijn loopbaan. Het opbouwen van persoonlijke relaties met zowel de bewoners als hun familie is voor mij echt wel een meerwaarde.


Omschrijf uw woonzorgvoorziening?

Onze woonzorgvoorziening is een totaalconcept. Bij ons vind je alle woonvormen onder hetzelfde dak. In onze voorziening zorgen wij er voor dat onze bewoners het gevoel hebben dat ze nog steeds deel uitmaken van de maatschappij. Bij ons gaat men nog steeds zelf naar de kapper, de kinesist of de pedicure. Ook gaan winkelen in onze winkel-wandel boulevard behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan iedereen terecht in onze bistro om zich eens lekker te laten verwennen.Is uw woonzorgvoorziening een afgesloten eiland of een wezenlijk onderdeel van de buurt?

Wij bevinden ons in het centrum van Willebroek, op wandelafstand van de stadskern. Ook een wandeling langs de vaart behoort tot de mogelijkheden.

Wat is het favoriete gerecht van de bewoners? Onze kok zorgt iedere dag voor een verse maaltijd die steeds goed wordt gesmaakt. Maar als onze bewoners kiezen, dan blijft de voorkeur nog steeds uitgaan naar mosselen met friet.


Wat is de favoriete activiteit / animatie van de bewoners?

Sinds een goed jaar beschikken wij over een belevenistafel. Iedereen kan hier mee aan de slag. Niet alleen onze kwetsbare bewoners genieten hiervan. De vele mogelijkheden (spelletjes – quizjes) maken dat iedereen hiervan kan meegenieten. Activiteiten met een hapje en een drankje zorgen ook steeds voor aangename momenten en als dat kan samengaan met een optreden is het plaatje compleet.


Onze woonzorgvoorziening is een totaalconcept. Bij ons vind je alle woonvormen onder hetzelfde dak. In onze voorziening zorgen wij er voor dat onze bewoners het gevoel hebben dat ze nog steeds deel uitmaken van de maatschappij.

Hoe maakt uw woonzorgvoorziening het positieve verschil qua zorg / ondersteuning naar de bewoners toe?

Door ons totaalconcept kunnen wij mensen ondersteunen van bij de thuissituatie tot aan een opname in het wzc. Alle stappen daartussen kunnen wij aanbieden en mensen worden steeds door hetzelfde team opgevangen en begeleid, wat hen vertrouwen geeft en gemoedsrust.


Op welke verwezenlijking binnen uw woonzorgvoorziening bent u het meest trots? Misschien val ik nu in herhaling, maar ons totaalconcept is echt wel iets om trots op te zijn. Seniorplaza is ook een mooie instelling met ruime kamers en grote gemeenschappelijke ruimten die het aangenaam maken om er te vertoeven.


Welke gebeurtenis/ontwikkeling binnen de ouderenzorg maakt u blij? Welke gebeurtenis / ontwikkeling binnen de ouderenzorg maakt u kwaad of triest? Wat mij soms triest maakt is de manier waarop sommige mensen de dag van vandaag met elkaar omgaan. We moeten echt terug naar een maatschappij waar iedereen respect heeft voor elkaar en waar er plaats is voor diversiteit.

Tegelijk maakt het met ook blij als ik mensen zie die vol overgave echt ‘zorgen’ voor iedereen. Dan weet ik waarom ik voor deze tak van de zorg gekozen heb.


Welk idee zou u willen lanceren ter verbetering van de ouderenzorg?

Het herbekijken van de personeelsfinanciering zou geen overbodige luxe zijn. Dat zou ons meer mogelijkheden moeten bieden om bijkomende mensen in te zetten die met hart en ziel voor ouderen willen zorgen.


Noem één regel/richtlijn die u graag zou willen afschaffen? Ik zou niet zo direct een specifieke regel weten. De administratie als geheel zou wel een stuk minder mogen. Daar gaat nu veel tijd naartoe die we beter zouden kunnen besteden.


Wat zou u graag extra willen doen voor uw medewerkers?

Ik zou er eerst en vooral willen dat deze moeilijke periode achter de rug is. Dat we opnieuw met het voltallige team op de werkvloer kunnen staan zodat het werken voor iedereen weer aangenaam wordt en zodat er tijd is om met de bewoners samen leuke dingen te doen, naast hun kerntaak.


Willy Sommers of The Rolling Stones?

Ik heb niet echt een voorkeur. Ik kan veel verschillende genres appreciëren.Wij danken de zorgondernemer voor dit interview. Wij vinden het interessant om verhalen en getuigenissen van Vlozo-leden te delen met onze community.

De antwoorden en standpunten van de geïnterviewde zijn persoonlijk. Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over dit interview, kan u via info@vlozo.be contact opnemen.

195 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page