top of page
Search

Gedelegeerd Bestuurder Johan Staes loopt een dag mee met zorgkundigen in WZC Kasteelhof

Updated: Jan 4, 2023


"Vorige week heb ik in de voetsporen van een zorgkundige een dag mee mogen lopen in het woonzorgcentrum Kasteelhof te Dendermonde. Het werd een leerrijke dag waarbij ik een beter zicht heb gekregen op het uitgebreide en diverse takenpakket van een zorgkundige."


"Ik hielp mee met het opdienen en afruimen van de maaltijden, verschoonde bedden en assisteerde bij een sessie over valpreventie. In de namiddag heb ik met het enthousiaste animatieteam deelgenomen aan een spelnamiddag."


"Wat ik meegenomen heb van deze dag is het enthousiasme van het hele zorgteam. De focus op het zorg dragen van de bewoners en het geduld dat daar bij komt kijken. Dat vriendschap en humor een sleutelrol spelen in de intermenselijke relatie tussen bewoner en zorgdrager."


"Maar ook dat de huidige regelgeving beperkingen oplegt en dat bepaalde zorgtaken zeker niet noodzakelijk door een zorgkundige hoeven gedaan te worden. Dat de inzet van vrijwilligers waardevol is, en zij bijdragen tot het creëren van een thuisgevoel voor de bewoners."


"Ik ben blij dat ik deze meeloopdag heb mogen doen omdat het me inzichten geeft in de werkorganisatie en ik zo beter gewapend de belangen van onze sector en leden kan verdedigen."


"Dank aan het hele team van WZC Kasteelhof en Korian om dit mogelijk te maken!"


103 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page