top of page
Search

Gedelegeerd Bestuurder Johan Staes licht voorstel van coronacertificaat toe

Updated: Jan 4, 2023


Foto van Lukas (bron: Unsplash)

Gedelegeerd bestuurder van Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo) Johan Staes:

“Wij pleiten al heel lange tijd voor een verplichte vaccinatie voor al het personeel in de residentiële ouderenzorg. Maar bijkomend denken wij ook dat de tijd rijp is om een coronacertificaat in het leven te roepen waarmee bezoekers kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of recent een negatieve PCR-test hebben ondergaan. Daarnaast hebben we nog een derde pleitpunt. Dat is de derde boosterprik voor de kwetsbare ouderen. Kwetsbare ouderen die de eerste en tweede keer gevaccineerd zijn in de maanden januari en februari. Dat is nu toch al 7 maanden geleden.”


“Bezoekers van woonzorgcentra worden vandaag niet gescreend. Als zij een certificaat moeten tonen, hebben we de zekerheid dat de knuffelcontacten van onze bewoners minstens gevaccineerd zijn of een negatieve test hebben ondergaan”, legt Staes nog uit. “De bescherming van onze bewoners is onze prioriteit, maar dan moet de overheid ons extra instrumenten aanreiken.”


Lees het volledige Het Laatste Nieuws krantenartikel inclusief VTM video interview via deze link (publicatie op 06/08/2021):


Herbekijk het VRT journaal fragment hier:


62 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page