top of page
Search

Eindelijk een begin van financiering voor de erkende herstelverblijvenNa jarenlange onderhandeling en vragen van Vlozo heeft de Vlaamse Regering op vrijdag 31 mei 2024 een belangrijke stap gezet met een basisfinanciering voor de erkende herstelverblijven. Vorig jaar al beslisten de verschillende ministers bevoegd voor volksgezondheid dat herstelverblijven, die personen na een ziekenhuisopname een tijd opnemen, een financiering voor het aanbieden van specifieke zorg en ondersteuning moesten krijgen. Die financiering en de omvang ervan werd uitgewerkt in een Conventie die door het Verzekeringscomité van het RIZIV is goedgekeurd.

 

Afgelopen vrijdag besliste de Vlaamse Regering om de erkende herstelverblijven financieel te ondersteunen door tussenbeide te komen in de werkingskosten en in bepaalde loonkosten.

 

“Herstelverblijven zijn een belangrijke schakel in het zorgcontinuüm thuis/ziekenhuizen. We zijn blij dat de Vlaamse Regering uitvoering geeft aan hetgeen een jaar geleden werd afgesproken en eindelijk de goede zorgen die geboden worden in deze centra ook terugbetaald. Deze financiering een belangrijke eerste stap naar het duurzaam verankeren van de herstelverblijven in Vlaanderen en garandeert ook de betaalbaarheid ervan voor de patiënten.” aldus Johan Staes, gedelegeerd bestuurder van Vlozo.

 

In Vlaanderen zijn er momenteel 11 erkende herstelverblijven. Zij kunnen aan 833 personen zorg en ondersteuning aanbieden.


U vindt de volledige nota terug op ons ledenportaal. Inloggen kan enkel met uw persoonlijke Vlozo account.

56 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page