top of page
Search

"De veiligheid van de bewoner staat centraal"

Updated: Jan 10, 2023

Naar aanleiding van een corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel ligt de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel weer op tafel. Het aantal voorstanders neemt toe. “De kwetsbare bewoners moeten kunnen vertrouwen op groepsimmuniteit. Anders zijn ze vogel voor de kat”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen), lid van de Gems en de Taskforce Vaccinatie. Het volledige artikel van de krant Het Nieuwsblad door Anton Goegebeur kan u ook hier lezen (publicatie op 24/06/2021).


Foto van National Cancer Institute (bron: Unsplash)

Gisteren werd gedelegeerd bestuurder Johan Staes gecontacteerd door een journalist van Het Nieuwsblad welke polste naar ons standpunt in verband met het eventueel verplicht maken van de vaccinatie voor zorgpersoneel. Voor Vlozo primeert steeds de gezondheid van onze bewoners. De strijd tegen het virus is nog niet gewonnen. Als een verplichte vaccinatie van het personeel helpt, dan moet het.


Als sectorfederatie kan Vlozo niet beslissen over deze verplichting maar willen we de bevoegde minister vragen een advies in te winnen bij het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-Ethiek. Dit Comité heeft de kennis en de expertise om de best mogelijke beslissing te nemen waarbij de veiligheid van de bewoner centraal staat en gegarandeerd kan worden.


Klik en lees het artikel Het Nieuwsblad, 24/06/2021

93 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page