top of page
Search

Artikel in Het Nieuwsblad: "Vrijwilliger Harry in de bloemetjes gezet."

Updated: Jan 3, 2023


De krant Het Nieuwsblad publiceerde (02/03/2022) een artikel over Vlozo's vrijwilligersactie tijdens de Week van de Vrijwilliger. Het volledige artikel kan u hier lezen.


In woonzorgcentrum Zonnesteen in Zemst werd vrijwilliger Harry Haverals (68) uit Vilvoorde met bloemen bedankt. Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo) brengt daarmee hulde aan de vrijwilligers die zich belangeloos in de zorg inzetten.


Mensen als Harry zijn zeer welkom in de zorg, want de sector wordt geconfronteerd met een hoge afwezigheid en personeelstekorten.


Vrijwilligers kunnen die werkdruk verlichten. “Daarom blijft Vlozo vragen dat vrijwilligers permanent ingezet kunnen worden in alle woon-zorgcentra: niet alleen de vzw's, maar ook naamloze vennootschappen en bvba's”, zegt gedelegeerd bestuurder Johan Staes. “Er zou geen verschil mogen zijn tussen de verschillende types woonzorgvennootschappen, om gezondheid en levenskwaliteit van alle bewoners zo hoog mogelijk in het vaandel te dragen”, zegt Staes.


“De regeling is opnieuw verlengd tot en met 31 maart. Dat is op zich een goede zaak, maar vanuit Vlozo willen we graag dat de federale regering de wet op het vrijwilligerswerk aanpast zodat de regeling structureel ingebed kan worden.”


46 views0 comments

Comments


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page