top of page

Tue, 18 Apr

|

Salons Van Dijck

Vlozo’s Info & Inspire Day

Hoe innoveren? Waar moet je als zorgorganisatie rekening mee houden? Hoe begin je eraan?

Registration is closed
See other events
Vlozo’s Info & Inspire Day
Vlozo’s Info & Inspire Day

Time & Location

18 Apr 2023, 08:45 – 17:30

Salons Van Dijck, Frederik de Merodestraat 33, 2800 Mechelen, België

About the event

Hoe innoveren? Waar moet je als zorgorganisatie rekening mee houden? Hoe begin je eraan?

Dit zijn maar enkele vragen waar je tijdens onze eerste Info & Inspire Day, een opleidingsdag van Vlozo op 18 april, een antwoord zal krijgen.

Innovatie in de zorgsector wordt nog te vaak als een “extra” beschouwd. Innoveren is een noodzaak. Een concreet voorbeeld: zonder innovatie zullen investeringen in extra handen aan het bed het personeelstekort in de ouderenzorg niet oplossen. Waarom? Omdat de noden veel sneller stijgen dan onze handen kunnen volgen. Ook als we extra handen vinden. Om de noden op te vangen, zullen we nieuwe recepten moeten zoeken. En daar ligt een sleutelrol voor innovatie.

Topsprekers uit binnen- en buitenland zullen hun inzichten, kennis en ervaringen met je delen zodat je op het einde van de dag met kennis van zaken verschillende innovatieconcepten van elkaar kan onderscheiden en hoe je als zorgonderneming succesvol innovatie kan implementeren binnen je organisatie.

Prof. dr. Walter Van Dyck zal ons introduceren in het technologiebeleid en innovatie-denken. Hij is expert in strategisch innovatiemanagement en de ontwikkeling van nieuwe producten in wetenschapsgebaseerde en technologie-intensieve industrieën. Met een stevig academisch trackrecord aan de Vlerick Business School en de KULeuven in combinatie met het voorzitterschap van het Vlerick Healthcare Management Centre is hij het academisch referentiepunt rond innovatie.

Dirk Van de Poel is een transitiestrateeg. Dat betekent dat hij organisaties helpt met veranderen. Ooit was hij de eerste stadsmanager voor de VDAB en kabinetschef van voormalig burgemeester van de stad Antwerpen, Patrick Janssens. “We leven op dit moment in een geweldig interessante periode waarin onze sociaaleconomische systemen echt worden uitgedaagd.” schrijft hij in het boek “Zo kan zorg anders”. Daarin houdt hij zorgorganisatie een spiegel voor en daagt hij hen uit te excelleren op het vlak van innovatie.

Wim Van Boghout maakte van zijn passie zijn beroep. Hij omschrijft zichzelf als enthousiaste innovator die steeds op zoek is naar manieren om betere zorg te bieden aan bewoners en zorgprofessional. Wim is Chief Innovation Officer binnen de Korian groep. Hij zal ons meer inzicht geven waar je als zorgorganisatie rekening mee moet houden als je een innovatietraject opstart.

We maken ook een uitstap naar Nederland. De Stichting Philadelphia ondersteunt mensen en ouderen met een beperking met het leiden van hun eigen leven. Dat doen ze door zorg te bieden vanuit de kernwaarden liefde, lef en meesterschap waarbij de zorgvrager steeds de hoofdrol heeft. De zorgorganisatie ademt innovatie uit en dat zal je ook merken wanneer Bas Bodzinga als directeur klantenbelang ons mee op sleeptouw neemt.

We sluiten de dag af met een panelgesprek.

Praktisch:

Vlozo’s Info & Inspire Day op 18 april 2023 in Salons Van Dijck te Mechelen. Op wandelafstand van het station van Mechelen en ruime parkeergelegenheid de publieke parkings ‘Mechelen Grote Markt’ en ‘Mechelen Kathedraal’.

Je bent welkom vanaf 8u30. Starten doen we om 9u30. Tijdens de middag en de pauzes word je culinair verwend. Het einde is voorzien om 16u30 waarna je nog gezellig kan bijpraten tijdens een netwerkdrink.

Inschrijven voor deze opleidingsdag kan vanaf nu door te klikken op de knop ‘inschrijven’ hieronder.

Vlozo-leden betalen voor deze opleiding 99 euro. Niet-leden kunnen deze opleiding volgen voor 149 euro. (Prijzen zijn exclusief btw.)

Een accreditering voor deze opleiding werd aangevraagd. Op het einde van de dag krijgt u ook een attest en syllabus mee.

Share this event

bottom of page