top of page
Search

Ook in Brusselse woonzorgcentra worden Oekraïners opgevangen - Bruzz TV

Updated: Mar 17, 2022

Bruzz TV toonde gisterenavond (15/03/2022) een reportage in woonzorgcentrum De Wand (Armonea) in Laken gevolgd door een live studiogesprek met Johan Staes - gedelegeerd bestuurder van VLOZO. De volledige nieuwsuitzending kan u ook hier bekijken.De vraag om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in woonzorgcentra kwam van de bewoners zelf. Onze bewoners behoren bij de laatste generatie die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Uiteraard gebeurt dit initiatief met alle nodige voorzorgsmaatregelen, er wordt bijvoorbeeld een PCR test afgenomen vooraleer de nieuwe residenten het woonzorgcentrum mogen betreden.


Er zijn plannen om de noodopvang in woonzorgcentra verder uit te breiden in Brussel en Vlaanderen. Vandaag worden zo’n 250 bedden in assistentiewoningen ter beschikkingen gesteld van de lokale besturen. En dit aanbod is nog sterk aan het groeien.


Om maatschappelijke hulp te kunnen ontvangen, moeten Oekraïense vluchtelingen zich eerst registreren om de tijdelijke beschermingsstatus te ontvangen. Het is dus belangrijk dat zij zich aanbieden in het registratiecentrum van de Heizel, daarna langsgaan bij de gemeente waar ze verblijven, en daarna langsgaan bij het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn (OCMW) van de gemeente waar ze verblijven. Deze registratie is belangrijk om alles in goede banen te kunnen leiden. Meer informatie hierover kunt u vinden op de Belgische website: Ondersteuning in België - Ukraine (info-ukraine.be) en op de Vlaamse website: https://www.vlaanderen.be/vlaanderen-helpt-oekraine

83 views0 comments

Commentaires


jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page