top of page
Search

Woonzorgcentra stellen zich open voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen

Updated: Mar 24, 2022


VRT NWS draaide maandag (07/03/2022) een reportage bij woonzorgcentrum De Wand (Armonea) in Laken. Zowel de directie als de bewoners zelf, openen de deuren van hun woonzorgcentrum om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. De volledige reportage van Dries Hiroux kan u ook hier bekijken.Het Laatste Nieuws publiceerde maandag (07/03/2022) een artikel over deze #plekvrij actie van woonzorgcentrum De Wand in Laken. Het volledige artikel kan u hier lezen.


In de zoektocht naar voldoende opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen die onderweg zijn naar ons land, willen ook de woonzorgcentra hun steentje bijdragen. In de private zorgvoorzieningen zullen ruim 200 leegstaande assistentiewoningen ter beschikking gesteld worden aan Oekraïense gezinnen. Inclusief, als het kan, zorgbehoevende ouderen. “Ze zijn hier heel welkom”, reageren bewoners.ATV maakte (07/03/2022) een reportage in woonzorgcentrum Zonnewende (Korian) in Aartselaar. De volledige reportage kan u ook hier bekijken.


Woonzorgcentrum Zonnewende maakt zich klaar om een 20-tal vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Er wordt vooral gekeken naar leegstaande serviceflats, maar in Aartselaar zijn het kamers die vrij staan.
Focus TV bracht (07/03/2022) een verslag uit in woonzorgcentrum 'Hof De Meersseman' (Korian) in Ichtegem. De volledige reportage kan u ook hier bekijken.


Woonzorgcentrum Hof De Meersseman gaat zes herstelverblijven vrijmaken voor vluchtelingen. Die zijn telkens kort bezet door patiënten die na een ziekenhuisopname niet meteen naar huis kunnen.


75 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
bottom of page