top of page

Wed, 02 Oct

|

De Noker

4daagse Opleiding: Kleinschalig genormaliseerd wonen I Start op 02/10

Op zoek naar methodieken om de kwaliteit van leven, wonen en zorg van mensen met dementie te optimaliseren? Het referentiekader dementie biedt hiervoor een goede basis. Een belangrijk onderdeel van dat referentiekader is het kleinschalig genormaliseerd wonen.

4daagse Opleiding: Kleinschalig genormaliseerd wonen I Start op 02/10
4daagse Opleiding: Kleinschalig genormaliseerd wonen I Start op 02/10

Time & Location

02 Oct 2024, 09:30 – 17:30

De Noker, Edgard Tinellaan 1, 2800 Mechelen, Belgium

About the event

Inhoud

Drie organisaties - Ten Kerselaere in Heist-op-den-Berg, De Bijster in Essen en Huis Perrekes in Geel - kozen jaren geleden voor kleinschalig genormaliseerd wonen als model voor de praktijk van zorg en begeleiding van personen met dementie. In een vormingstraject introduceren ze de deelnemers in het gedachtengoed en helpen hen om het te kaderen in de visie en missie van het eigen woonzorgcentrum. De nodige generieke en specifieke competenties van verschillende disciplines die deelnemen in de genormaliseerde praktijken worden daarbij in kaart gebracht. De eerste stappen in het verandertraject worden begeleid. Deze leergang 2024-2025 start op 2 oktober 2024 en wordt door het Departement Zorg ondersteund.

Wat wordt van de deelnemers verwacht?

De organisator verwacht een participatieve deelname aan vier contactdagen, het bijhouden van een groeidocument, het schrijven van een paper en het brengen van een inspirerende presentatie. Om de verscheidenheid en mogelijkheden van de theorie in de praktijk te ervaren, lopen de deelnemers ook stage. Van de verantwoordelijke van het woonzorgcentrum verwacht men een ondersteuning van de medewerkers die het traject doorlopen en een deelname op de laatste contactdag. Meer info vindt u hier.

Doelgroep

De vorming richt zich naar alle enthousiaste medewerkers die zich, binnen de context van een woonzorgcentrum, richten op de begeleiding en zorg van personen met dementie.

Waar en wanneer

Het vormingstraject omvat vier contactdagen, namelijk op 2 oktober en 6 november 2024, en 12 maart en 14 mei 2025, telkens van 9.30 tot 17.00u in Mechelen. In de periode januari-maart 2025 lopen de deelnemers een korte stage van twee dagen in elk van de voorzieningen. Concrete stagedata worden samen met de deelnemers afgesproken.

Kostprijs

460 euro per deelnemer voor het gehele opleidingstraject, inclusief stages op locatie en catering.

Inschrijven voor de leergang kan tot 20 september via deze link.

Bijkomende info kunt u navragen bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen via info@dementie.be of telefonisch op 03/609 56 14.

Share this event

bottom of page